Η θεωρούμενη και μοναδική κόρη του Γκριγκόρι Ρασπούτιν, Μαρία, πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1977 σε προάστιο του Λος Άντζελες. Και μοιάζει φυσικό. Ο Ρασπούτιν ήταν μυστικοσύμβουλος της τσαρικής οικογένειας μέχρι την δολοφονία του το 1916. Μετά ήρθαν άλλα γεγονότα και που θα πήγαινε η κόρη του; Προς ΗΠΑ μεριά. Άρα προς τα εκεί να κοιτάξουμε και εμείς. Γιατί; Ο βασικός ενορχηστρωτής του σκανδάλου Novartis είναι το FBI για λογαριασμό των αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών.
Το τεράστιο σκάνδαλο με το φάρμακο στην Ελλάδα, και το συγκεκριμένο της Novartis, πήρε διαστάσεις γιατί μπλέχτηκε στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ήταν μεγάλος ο πειρασμός της χρησιμοποίησής του, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που το Μακεδονικό έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις (το βράδυ του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος βγαίνοντας από το Μαξίμου είπε όσα είπε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και λίγο μετά δόθηκαν ονόματα υπουργών, πρωθυπουργών και ανώτατων λειτουργών σαν υπεύθυνων του σκανδάλου). Υπήρχαν υποσχέσεις από το FBI ότι θα δίνονταν στοιχεία τα οποία ποτέ δεν ήρθαν.
Έτσι με την κυβερνητική αλλαγή στην χώρα, αντιστρέφεται λίγο η φορά της υπόθεσης και βρίσκεται κατηγορούμενος ο ΣΥΡΙΖΑ για μια μεγάλη σκευωρία. Από το μεγάλο πραγματικό σκάνδαλο στην Ελλάδα κάποιες σκιές μένουν για τον Α. Λοβέρδο ενώ όλοι οι άλλοι που εμπλέκονταν έχουν απαλλαγεί. Ο Κ. Μητσοτάκης διαλέγει να κλείσει το θέμα χωρίς μεγάλους κραδασμούς και ο Α. Σαμαράς το πυροδοτεί όσο μπορεί. Με μια έννοια η πρεσβεία και το FBI είναι οι βασικοί ρυθμιστές.
Τώρα ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναμένει κάποια στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο χώρο του, την Ν.Δ., δεν μπορεί να στηριχθεί. Αποτελεί ξένο σώμα. Το παρατσούκλι «Ρασπούτιν» τού έχει αποδοθεί από τον δικαστικό χώρο…
Σταδιοδρομία του Δ. Παπαγγελόπουλου
Ακολούθησε σταδιοδρομία στο δικαστικό σώμα, εισερχόμενος στον εισαγγελικό κλάδο το 1983. Υπηρέτησε ως εισαγγελέας στις εισαγγελίες πρωτοδικών Κορίνθου και Αθηνών, καθώς και στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ενώ κατά την περίοδο 2003-2006 διετέλεσε προϊστάμενος[1] της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Το 2006 τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και εν συνεχεία και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (αρμόδιος εισαγγελέας για την τρομοκρατία). Στις 14 Ιουλίου 2009 παραιτήθηκε από αντεισαγγελέας Εφετών για να τοποθετηθεί διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2009.
Ως εισαγγελέας είχε αναλάβει σημαντικές υποθέσεις όπως τη διερεύνηση των φερόμενων ως παράνομων χρηματοδοτήσεων προς τη Νέα Δημοκρατία (υπόθεση MAYO, μπήκε στο αρχείο το 2002), τη διερεύνηση του τροχαίου ατυχήματος των Κεντέρη-Θάνου, την υπόθεση των υποκλοπών, την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών και άλλες. Για τον χειρισμό του σε αυτές τις υποθέσεις έχει επικριθεί από μερίδα του τύπου για απραξία. Ως προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ενώ κριτική έχει δεχτεί και από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.
Τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τον Μάιο του 2015 διορίστηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα για να αναλάβει στη συνέχεια υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου. Τον Σεπτέμβριο του 2015 διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς στην κυβέρνηση Τσίπρα. (πηγή: Βικιπαίδεια)
Μ.Α.