Απορρίφθηκε οριστικά από το «Ειδικό Δικαστήριο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς» (GJKKO) το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη να ορκιστεί ως Δήμαρχος Χιμάρας. Πλέον απομένει μόνο η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο Αλβανίας – το ίδιο που πρόσφατα ενέκρινε τη σκανδαλώδη συμφωνία Αλβανίας-Ιταλίας για την ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών από την Ιταλία σε αλβανικό έδαφος. Στο ενεργητικό του έχει πλήθος αρνητικών αποφάσεων σε προσφυγές κατά άλλων σκανδαλωδών νόμων της κυβέρνησης Ράμα…

Στο μεταξύ επιβεβαιωθήκαν οι αποκαλύψεις προ 7 μηνών της ιστοσελίδας himara.gr για τον λόγο προφυλάκισης. Αυτός ήταν το ποινικό μητρώο καταδικασμένου, το οποίο πλαστογραφήθηκε μέσα στο λογισμικό της Εισαγγελίας την περίοδο της οργάνωσης της σκευωρίας εναντίον των Μπελέρη-Κοκαβέση, ενώ όταν ο Μπελέρης κατέθεσε την αίτηση υποψηφιότητάς του στις δημοτικές εκλογές, το ποινικό του μητρώο ήταν λευκό! Η πλαστογραφία γίνεται εμφανής από την παραβολή των δύο εγγράφων, του γνήσιου που είχε εκδοθεί μετά από αίτηση του Μπελέρη [βλ. έγγραφο 1] και του πλαστογραφημένου προκειμένου να επιτευχθεί η προφυλάκισή του [βλ. έγγραφο 2]

Ο Αουρέλ Ζάρκα, Γενικός Εισαγγελέας της Αυλώνας, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης στο σύστημα, ενώ ο Ειδικός Εισαγγελέας Αρντάν Τζόλι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ούλσι Μάνια αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ανάλογα ερωτήματα δημοσιογράφων. Η έρευνα της παραπάνω βορειοηπειρωτικής ιστοσελίδας αναφέρεται στη μεγάλη αλβανική τεχνολογική εταιρεία Gent Progni, η οποία δημοσίευσε ανάρτηση στην οποία διαβεβαιώνει: «Τα πιστοποιητικά τροποποιήθηκαν από το σύστημα e-Albania πριν σφραγιστούν, και στη συνέχεια κατεβάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως αυθεντικά μετά την επεξεργασία τους. Η επίσημη απάντηση της αρμόδιας Δημόσιας Αρχής για την Ηλεκτρονική Πιστοποίηση (AKCESK) πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, είναι ψέμα. Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο είναι ότι έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα».

Μετά από αυτές τις δυνατότητες παραποίησης των επίσημων στοιχείων, ποιας αξιοπιστίας αποτελέσματα θα ανακοινωθούν π.χ. και για την εξίσου κρίσιμη όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής μειονότητας  γενική απογραφή του πληθυσμού, με χαρακτηριστική καθυστέρηση 6 και πλέον μηνών; Ας παραμείνουμε όμως στο ερώτημα που έχουμε θέσει ήδη σε προηγούμενα φύλλα: τι θα πράξει η Ελλάδα στο Σένγκεν, στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. για την Αλβανία; Πόσο μάλλον τώρα που αποδεικνύεται και η πλαστογραφία; Αν και μετά από 9 μήνες προφυλάκισης και οριστικής καταδίκης, μετά τη διεθνή στήριξη που παρέχεται στο καθεστώς Ράμα και την ουσιαστική αφωνία εκ μέρους της Ελλάδας, το ερώτημα καταντά ρητορικό…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!