«Οι διαμαρτυρίες και οι ύβρεις την ώρα της παρέλασης δεν αποτελούν μορφή αγώνα. Αποτελούν προσβολή στην ελευθερία, τη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα». Όχι, δεν πρόκειται για δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού φέτος ο Κ. Παπούλιας, όπως και το σύνολο των Ηπειρωτών πολιτικών απέφυγαν να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, στις 21/2. Έμειναν οι τοπικές Αρχές ν’ ανέβουν στο βάθρο των επισήμων και μοιραία να γίνουν οι αποδέκτες των αποδοκιμασιών από τους μαθητές. Ο δήμαρχος της πόλης, Φ. Φίλιος, δεν… άντεξε και έκανε την παραπάνω δήλωση αλλά και μερικές ακόμα χειρότερες περί υποκινητών κ.λπ., αναλαμβάνοντας για λογαριασμό των κρατούντων να σταθεί ενάντια στις λαϊκές αντιδράσεις, κλοτσώντας και την τελευταία ανάμνηση από το αριστερό παρελθόν του.
Ο κ. δήμαρχος, όμως, δεν αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τις 14 διμοιρίες των ΜΑΤ που κατέλαβαν την πόλη και από την καταστολή εναντίον των διαμαρτυρόμενων εργαζομένων της Δωδώνης καθώς και των κτηνοτρόφων που βλέπουν να ξεπουλιέται μια κραταιά συνεταιριστική βιομηχανία. Δεν ένιωσε να προσβάλλεται η δημοκρατία και οι αξίες που γέννησε η Ελλάδα από τις δηλώσεις Σόιμπλε, για παράδειγμα. Τι να πει κανείς για αυτή την… υπεύθυνη Αριστερά!
Η Δεξιά, της Δεξιάς, ποιας Δεξιάς κ.λπ…
Ανακατωμένος ο ερχόμενος: καραμανλικοί, κεντροδεξιοί, ντορικοί, της «λαϊκής», Καμμένος, μύλος! Μεγάλη η επιτυχία του φωτισμένου ηγέτη να έρθει σε ρήξη με τα πιο έμπιστα στελέχη του, και μάλιστα στην πιο κρίσιμη καμπή, θέτοντας την παράταξή του στο κάδρο της απαξίωσης μαζί με τους υπηρέτες της τρόικας. Αλλά το μεγαλείο της έμπνευσής του να ρεφάρει με τη μία, με τη «μεταγραφή» των Βορίδη και Γεωργιάδη, άνοιξε την πόρτα του δεξιού φρενοκομείου. Το ιστορικό των δύο πολιτικών αστέρων τα λέει όλα: Ο πρώτος δήλωσε, σχετικά με το τραμπούκικο παρελθόν του, πως στα νιάτα του υπήρξε «δεξιός ακτιβιστής». Ο Άδωνις ήταν πιο φρόνιμος νέος. Αρχικά Δαπίτης, στη συνέχεια ακολούθησε τον Α. Σαμαρά , ως μέλος της νεολαίας της Πολιτικής Άνοιξης. Το μέλλον; Θα εκτεθούν, λέει, στη λαϊκή ετυμηγορία. Η λαϊκή ετυμηγορία τους περιμένει πώς και πώς. Όλους, όμως.
Η πρωτοβουλία «Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια» από περιοχές της Αθήνας καλούσε την Πέμπτη σε συζήτηση στη Νομική Σχολή. Η Κοσμητεία θεώρησε σκόπιμο να κλείσει τη σχολή, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ, στρατοπέδευσαν απ’ έξω. Προφανής η αποχαλίνωση της τρομοκρατίας και της «προληπτικής» αστυνομοκρατίας.
Αλλά ο Ριζοσπάστης την επομένη, αφού καταγγέλλει τη στάση των πρυτανικών Αρχών και της αστυνομίας, θεωρεί σκόπιμο να αναρωτηθεί: «Πώς μια οποιαδήποτε ομάδα αποφασίζει, έτσι επειδή της κάπνισε, ότι θα πάει να κάνει συνέλευση μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα;…». Επί λέξει!