Πόσα δεν έχουμε ακούσει για τη φιλοπατρία και την προσφορά των Ελλήνων εφοπλιστών και της ελληνικής ναυτιλίας.
Εθνικοί ευεργέτες και το βαρύ πυροβολικό της ελληνικής οικονομίας οι Έλληνες πλοιοκτήτες, γι’ αυτό και ο δικομματισμός φρόντισε να τους απαλλάξει από φόρους και άλλα τέτοια ενοχλητικά και να τους φιλέψει με απίθανα προνόμια και χρηματοδοτήσεις.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που έκανε πρόσφατα η εταιρία χρηματοδοτικών συμβούλων ναυτιλίας (XRTC), οι παραγγελίες για ναυπήγηση πλοίων ελληνικών συμφερόντων, αυτή την περίοδο, ανέρχονται στις 654, με συνολική χωρητικότητα 63,2 εκατ. τόνους.
Βάσει της έρευνας, στην Κορέα ναυπηγούνται 310 πλοία, στην Κίνα 297, στην Ιαπωνία 22, στην Ινδία 14, στις Φιλιππίνες 2, στο Βιετνάμ 8 και 1 πλοίο στην Ελλάδα.
Αυτή είναι η εθνική συνεισφορά των Ελλήνων εφοπλιστών στην πατρίδα που έχει χρεοκοπήσει.
Τουλάχιστον, ας επιστρέψουν όσα χρωστούν στο ΝΑΤ.
Ο τουρισμός της γαλέρας
Μας έχουν πάρει τα αφτιά κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ για «τη ναυαρχίδα της οικονομίας», τον τουρισμό.
«Τους τουρίστες και τα μάτια μας», αναφωνεί σε κάθε ευκαιρία το πολιτικό μνημονιακό τόξο και όσοι κερδοσκοπούν ασύστολα από τον τουρισμό.
Όμως, το 35% αγγίζει η ανασφάλιστη εργασία, σύμφωνα με τους ελέγχους που διενήργησαν τα αρμόδια συνεργεία του ΙΚΑ σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.
Ανασφάλιστη εργασία, ωράριο 10-12 ώρες καθημερινά, ρεπό που δεν δίνονται, άθλιες συνθήκες δουλειάς και από πάνω διασυρμός κάθε κινητοποίησης του κλάδου, για να μη χαλάσει η εικόνα της χώρας και μας φύγει συνάλλαγμα.
Μάλιστα, ο γνωστός βιβλιοπώλης Άδωνις, δεν δίστασε να εγκαλέσει το ΚΚΕ και την Αριστερά για «εσχάτη προδοσία», γιατί στηρίζει τις κινητοποιήσεις του κλάδου.
«Διασύρεται η πατρίδα μας», αναφώνησε αλλόφρων, λες και δεν είναι «πατρίδα» οι εργαζόμενοι παρά μόνο οι μεγαλοξενοδόχοι και οι πολυεθνικές του τουρισμού.
Η Γερμανία δείχνει το δρόμο
Θα θυμάστε τις απελπισμένες εκκλήσεις του Βενιζέλου προς τους διάφορους μεγαλοκαρχαρίες να επαναπατρίσουν τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό.
Επειδή η κερδοσκοπία των «επενδυτών» είναι διεθνές σπορ, η Γερμανία χειρίστηκε διαφορετικά το θέμα.
Έτσι, σε συμφωνία κατέληξαν Ελβετία και Γερμανία σύμφωνα με την οποία αποζημιώνεται η Γερμανία για τα ποσά που διατηρούν Γερμανοί φορολογούμενοί σε μυστικούς λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες και τα οποία είναι περίπου 150 δισ. ελβετικά φράγκα ή 203 δισ. δολάρια.
Με βάση τη συμφωνία, τα κεφάλαια που βρίσκονται στις ελβετικές τράπεζες θα φορολογηθούν με συντελεστές μεταξύ 19% και 34%, ανάλογα με το διάστημα που τα χρήματα είναι παρκαρισμένα στους λογαριασμούς, αλλά και το ύψος των κερδών από τόκους.
Οι ελβετικές τράπεζες, σε μια πρώτη φάση, θα πληρώσουν στη Γερμανία περί τα 2 δισ. ελβετικά φράγκα (2,8 δισ. δολάρια) ως μερική αποζημίωση για το ότι οι πελάτες τους δεν αποκάλυψαν αδήλωτα εισοδήματα στο παρελθόν. Το ποσό αυτό, αργότερα, θα αποδοθεί στις τράπεζες από τους φόρους που θα πληρώσουν οι πελάτες τους.
Γύρω στα 300 δισ. ευρω, δεν είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό;
Κανονικοί δουλέμποροι
Χιλιάδες κόλπα και πατέντες μηχανεύονται οι φωστήρες της κυβέρνησης για να καταργήσουν ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα, να εκτονώσουν την οργή των ανέργων και ταυτόχρονα να δώσουν ψεύτικα στοιχεία για την ανεργία.
Τελευταία εφεύρεσή τους είναι η περίφημη «κοινωφελής εργασία».
Το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, προωθεί πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων με μεροκάματο 25 ευρώ, στοχεύοντας να καλύψει σε μια τριετία περίπου 100.000 θέσεις εργασίας.
Το πρόγραμμα ξεκινά αρχές του 2012, χρηματοδοτείται από πόρους της Τοπικής Διοίκησης και κοινοτικά κονδύλια, ελπίζοντας για το πρώτο έτος σε 25.000 «θέσεις εργασίας».
Πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου έργου και σε καμία περίπτωση απασχολούμενος στο πρόγραμμα δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 135 ημερομίσθια ετησίως. H αμοιβή των απασχολούμενων θα είναι 625 ευρώ μηνιαίως, μεικτά.
Το στέλεχος της Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης, έβγαλε ανακοίνωση και διεκδικεί την πατρότητα του δουλεμπορικού αυτού προγράμματος για λογαριασμό της κυβέρνησης Καραμανλή.
Μη σκοτώνεσαι Νικήτα, το ίδιο είστε.
Εμπόριο υγείας
Δεν σταματάνε να μηχανεύονται τρόπους και πατέντες για να διαλύσουν το ΕΣΥ και να παραδώσουν τα δημόσια νοσοκομεία στην αρπακτική κερδοσκοπία του κεφαλαίου.
Ξαναχτυπά, λοιπόν, ο Λοβέρδος και παραχωρεί, όπως μαθαίνουμε από το Τύπο, 556 κρεβάτια των δημόσιων νοσοκομείων στις πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες για τις ανάγκες των πελατών τους. Η διάθεση των κλινών θα γίνει μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
Το κέρδος για το ΕΣΥ θα προκύψει από την αναβάθμιση θέσης ανά ημέρα νοσηλείας. Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση θα νοσηλεύονται σε μονόκλινα κρεβάτια, αποφέροντας κέρδος 300 ευρώ και αυτό είναι και το επιχείρημα των εμπνευστών του σχεδίου.
Ξεχνάνε, όμως, να μας πούνε πόσο θα είναι το κέρδος των ασφαλιστικών εταιριών, αφού το τίμημα που θα καταβάλλουν στο ΕΣΥ θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που καταβάλλουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ θα αναβαθμίσουν ταυτόχρονα το προϊόν τους. Άραγε, οι γηγενείς πληβείοι θα βρίσκουμε κρεβάτι σε νοσοκομείο;
Οι Γερμανοί ξανάρχονται
Την ώρα που ξαναφουντώνουν τα σενάρια για την τύχη της νέας δόσης και των εγγυήσεων και η άφιξη της τρόικας προαναγγέλλει νέα μέτρα, το γερμανικό κεφάλαιο ανακοινώνει ότι «η Γερμανία έχει ξεκινήσει επενδυτική επίθεση στην Ελλάδα», σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Γερμανού υφυπουργού Οικονομίας, Στέφεν Καπφέρερ.
Μάλιστα, σε περίπου ένα μήνα θα καταφτάσει στην Ελλάδα ο «διαχειριστής» του γερμανικού «σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα Φίλιπ Ρέσλερ, συνοδευόμενος από 100 επιχειρηματίες.
Η Γερμανία θέτει συγκεκριμένους όρους για να κινητοποιήσει επενδυτικά κεφάλαια προς τη χώρα μας με αιχμή τον τομέα της ενέργειας και των στρατηγικών υποδομών, τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τη διαχείριση αποβλήτων.
Απαιτούν οι Γερμανοί τη δημιουργία «ειδικών επενδυτικών ζωνών», οι οποίες θα περιλαμβάνουν χαμηλότερη φορολογία αλλά και «ειδικούς όρους εργασίας».
Μάλιστα, αξιώνουν αυτό να το ζητήσει η Ελλάδα από την Ε.Ε., γιατί έρχεται σε αντίθεση με τους κοινοτικούς νόμους περί ανταγωνισμού.
Λέτε κάτι να ήξερε το Focus κι έβαλε εξώφυλλο το σηκωμένο δάχτυλο;