Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Όλο και πιο πολλοί συνεπιβάτες

Όλο και πιο πολλοί συνεπιβάτες

Οι Επιβάτες Θεσσαλονίκης γινόμαστε όλο και πιο πολλοί. Κάθε Σάββατο από κάθε γωνιά της πόλης κατεβαίνουν «κατειλημμένα» λεωφορεία στο καθιερωμένο ραντεβού στις 11:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Το περασμένο Σάββατο μπήκαμε και κάναμε έμπρακτη ανυπακοή σε 20 λεωφορεία. Οι λαϊκές συνελεύσεις μέσα στα λεωφορεία δείχνουν τις διαθέσεις του κόσμου.

«Δεν φτάνουν τα εισιτήρια… πρέπει να πάμε και στη ΔΕΗ, στην ΕΥΑΘ, στα νοσοκομεία». Όλοι δείχνουν να συμμερίζονται ότι είναι ώριμο να προχωρήσουμε στο Δεν Πληρώνω γιατί «δεν έχω πλέον να πληρώσω, αρκετά σας πλήρωσα». Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ο Δήμος Θέρμης, ο Δήμος Κορδελίου-Ευόσμου, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κ.α.
Σήμερα, Σάββατο, θα γίνει μεγάλη πορεία-διαδήλωση, στις 11:30, από το Άγαλμα Βενιζέλου και κατόπιν «κατάληψη» λεωφορείων και κάλεσμα σε ανυπακοή. Την Κυριακή, στις 11:00, στο ΕΚΘ θα γίνει συνέλευση των Επιβατών Θεσσαλονίκης για να δούμε όλοι μαζί την κλιμάκωση του «ταξιδιού» μέχρι να νικήσουμε την πρώτη νίκη του αγώνα που ανοίγεται και μας ενώνει. Δεν πληρώνω την κρίση σας.                                           Γ.Θ.

 

Σχόλια

Exit mobile version