Αρχική διεθνή «Οι σύμμαχοί μας έφτιαξαν το Ισλαμικό Κράτος»

«Οι σύμμαχοί μας έφτιαξαν το Ισλαμικό Κράτος»

Μια αποκαλυπτική παραδοχή του Αμερικανού στρατηγού Κλαρκ

 

Κελάηδησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γουέσλι Κλαρκ, πρώην Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και επικεφαλής της ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία το 1998-1999. Η συνέντευξή του στο CNN αποτέλεσε άλλη μια απόδειξη ότι όσοι υποστηρίζουν πως το «Ισλαμικό Κράτος» αποτελεί δημιούργημα της Δύσης και των συμμάχων της δεν πέφτουν και πολύ έξω. Κι ότι η θεωρία συνωμοσίας δεν είναι τελικά θεωρία – είναι όμως συνωμοσία, με την έννοια ότι πολλοί γνώριζαν τι συμβαίνει αλλά παρίσταναν τους ανήξερους. Ιδού το επίμαχο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Κλαρκ στο αμερικανικό κανάλι:

«Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να οικοδομείται με χρηματοδότηση από τους φίλους και συμμάχους μας. Εάν χρειάζεσαι κάποιον που θα πολεμήσει μέχρι θανάτου τη Χεζμπολάχ, δεν βάζεις μικρή αγγελία. Έρχεσαι σε επαφή με ζηλωτές, με θρησκευτικούς φονταμενταλιστές. Αυτοί είναι που μπορούν να πολεμήσουν αποφασιστικά και με φανατισμό εναντίον της Χεζμπολάχ. Τότε δεν το φανταζόμασταν ότι θα καταλήξει έτσι, αλλά δημιουργήσαμε έναν Φρανκεστάιν».

Ο Κλαρκ είπε ανοιχτά αυτό που υπονοούν πλέον διάφοροι – περιλαμβανομένων των ισραηλινών που, όποτε ρωτούνται για το Ισλαμικό Κράτος, απαντούν ότι «το τρίγωνο Τεχεράνη-Δαμασκός-Βηρυτός είναι πολύ πιο επικίνδυνο». Αυτό είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Jerusalem Post ο Μάικλ Όρεν, πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ ως το 2013, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Και πρόσθεσε, για να μην μείνει καμιά αμφιβολία: «Οι κακοί που υποστηρίζονται από το Ιράν είναι για εμάς πολύ χειρότεροι από άλλους κακούς». Φιλοφρόνηση την οποία ανταποδίδει διαρκώς το Ισλαμικό Κράτος, που μέχρι σήμερα δεν έχει πει ούτε μια λέξη κατά του Ισραήλ και των σιωνιστών. Κατά τα άλλα, η Δύση με τους… πεφωτισμένους Σαουδάραβες και λοιπούς φίλους της καταπολεμά τη «διεθνή τρομοκρατία». Συγγνώμη, λάθος: τη Λιβανέζικη Αντίσταση. Με σύμμαχο το διάβολο, βέβαια.

Σχόλια

Exit mobile version