Αρχική πολιτική Οι σφετεριστές…

Οι σφετεριστές…

Όταν έσκασε η σοφιστεία για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», που πρώτος έριξε στην αγορά ο Φίλης αμέσως μετά την κωλοτούμπα του 2015 

έμεινα με το στόμα ανοιχτό 

άλαλος ως άλλος ασεβής μπροστά στη δόξα των θεών.

Καθότι, όπως κάθε λογικός άνθρωπος θα ήξερε (πριν να γίνει ΣΥΡΙΖΑ) το «ηθικό πλεονέκτημα» είναι κάτι που ουδείς εχέφρων άνθρωπος απονέμει ο ίδιος στον εαυτό του, αλλά κάτι που του αναγνωρίζουν οι άλλοι! Στοιχειώδες!

…………….

Το «ηθικό πλεονέκτημα» προϋποθέτει τα «δύσκολα εύγε» των πολιτών κι όχι την εύκολη αυτοαναγόρευση της φοράδας του Καλλιγούλα σε θεό, ή μάλλον σε θεϊκόν ζώον.

Στοιχειώδες;

Όχι για αυτό που έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ώστε με κομπορρημοσύνη κι ευήθεια να αυτοεπαινείται (συχνά, ακριβώς για όσα ατίμασε και ατιμάζει).

Και πήρε αυτό το «ηθικό πλεονέκτημα» της ελεεινής μορφής ο Παπαδημούλης και το έκανε 60 σπίτια με 62 σήμαντρα και 48 καμπάνες.

Το πήρε, πάντα το «ηθικό πλεονέκτημα», ο Τσίπρας και το έκανε συμμετοχή του Νίκου Παππά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος με ομόφωνη καταδίκη για παράβαση καθήκοντος!

*** 

Κάποτε η παράβαση καθήκοντος ήταν (πόσω μάλλον για έναν αριστερό) στίγμα. Όνειδος. Ήταν άγος ασήκωτο, όπως εκείνο που ανάγκασε τη μάνα του Παυσανία να χτίσει τον γιό της μέσα στον ναό.

…………

Μιλάμε πλέον για το «ηθικό πλεονέκτημα» των κομποτίνων, την απαξίωση δηλαδή της Αριστεράς σε μια χώρα που χρειάζεται τη λογική και την ηθική περισσότερο από ποτέ

κι όχι τον Πολάκη να τις θάβει «τέσσερα μέτρα κάτω απ’ τη γη!» Όχι τον Ραγκούση και τις πτωχοπροδρομικές βίλες που έφτιαξε για να μεγαλώσει τα παιδάκια του!!!

Όχι τον Αντώναρο, ή τον Μιθριδάτη ή τον Γεωργούλη – όχι! Όμως αυτοί είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με σημαία την κυρία Έλενα Ακρίτα. Ηγερία μια ορδής τρολ και ορκ που σπιλώνουν καθημερινώς όποιον πολίτη, άνδρα ή γυναίκα, πλούσιο ή φτωχό, στους οποίους η Αριστερά θα έπρεπε να απευθύνεται κι όχι να βρίζει, να προπηλακίζει, να ταπεινώνει, να σπρώχνει στην ακροδεξιά.

Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα; Τα «Ν.Δ. παιδοβιαστές»; Τα «Μητσοτάκη γ@μιέσαι!»; ή

η απίστευτη υποκρισία (τύπου Ζαχαριάδη) να αποκρούσεις αυτά που μέσω των οπαδών σου διακηρύσσεις;

Δεν ξέρω αν είναι χειρότερος ο υποκριτής από τον υβριστή, πάντως και τα δύο δεν συνιστούν «ηθικό πλεονέκτημα».

«Μα» θα πει κάποιος «η Δεξιά είναι χειρότερη» – μεγάλο το δίκιο του, αλλά το «ηθικό πλεονέκτημα» για την Αριστερά δεν αφορά το ποιος είναι ο χειρότερος, αλλά το ποιος είναι ο καλύτερος! Πράγμα το οποίον, μέσα στην οπιούχο διαστρέβλωση που επικρατεί στα μυαλά της ορδής, οδηγεί κι αυτό στο ερώτημα της… αριστείας. Μύλος.

Κι έτσι φθάνουμε υποψήφια βουλευτής του Τσίπρα να αναρτά δημοσίευμα του «Μακελειό» και μετά να… ζητά συγνώμη. Για ποιο πράγμα; για το χαμένο φιλότιμο μιας παράταξης που υποθήκευσε τη χώρα για 99 χρόνια; Που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τη Συμφωνία των Πρεσπών; Που ο αρχηγός της έχει φλομώσει τον λαό στο ψέμα, κραδαίνοντας την απαιδευσία του, την αμάθειά του, τον εξέχοντα αμοραλισμό του και τον κυνισμό του ως άλλα λάβαρα για ραγιάδες;

*** 

Εάν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, η ΝΔ θα είχε ηττηθεί προ πολλού και από χέρι. Και για αυτό ακριβώς αυτή η Καρχηδών του Τσίπρα πρέπει να καταστραφεί. Διότι φαντάζει ως Αριστερά ενώ είναι Δεξιά. Κι έτσι εγκλωβίζει κάθε διεργασία στην κατεύθυνση της αναζήτησης για λύσεις υπέρ του λαού… 

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
20•IV•2023

Σχόλια

Exit mobile version