Αρχική εκτός κατηγορίας Όχι στο απαρτχάιντ σε συναδέλφους και σε μερίδα της κοινωνίας

Όχι στο απαρτχάιντ σε συναδέλφους και σε μερίδα της κοινωνίας

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Όχι στο απαρτχάιντ σε συναδέλφους και σε μερίδα της κοινωνίας. Όχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ως μέσο διάκρισης, και ελέγχου των πολιτών. Όχι στον αστυνομικό έλεγχο όλης της κοινωνίας. Όχι στις αναστολές εργασίας και στην εργοδοτική ασυδοσία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με αφορμή τον κόβιντ η κυβέρνηση επιτέθηκε σε ένα πλήθος δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών, από την απαγόρευση των πολιτικών συναθροίσεων, έως τον έλεγχο της αναπνοής των πολιτών από την αστυνομία, όπως ομολόγησε ο απερχόμενος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης.

Είχαμε και έχουμε την πλήρη αντικατάσταση των υγειονομικών μέτρων με αστυνομικά, τα οποία από άποψη υγειονομική, όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά μάλλον συνέβη το αντίθετο. Τα έκτακτα μέτρα συνεχώς βαθαίνουν και η έκτακτη κατάσταση μονιμοποιείται. Η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο. Είναι σήμερα πια σαφές, ότι το εμβόλιο είναι μέσο ατομικής προστασίας, γιατί όλοι συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού, ανεξάρτητα αν το έχουν κάνει ή όχι. Είναι επίσης σαφές ότι ο κίνδυνος από την επιδημία συναρτάται με την ηλικία. Οι νέοι όμως κυνηγιούνται ιδιαίτερα, αλλά και όλων όσων δεν κάνουν το εμβόλιο, η ζωή γίνεται ανυπόφορη. Επίσης οι αναστολές των υγειονομικών είναι η πρώτη πράξη απολύσεων και άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο. Ακόμη τα τεστ που λογικά σε μία κοινωνία με δημόσιο σύστημα υγείας είναι δωρεάν στη χώρα μας πληρώνονται. Πρόκειται για την αρχή του τέλους της δημόσιας υγείας. Αλλά με την αντισυνταγματική διάκριση των πολιτών, η κοινωνία μας μεταβάλλεται σε ρατσιστική αν όχι σε ολοκληρωτική κοινωνία . Η επίθεση στην εργασία και στις ελευθερίες αφορά όλους, οι διαθεσιμότητες, οι αναστολές και οι απολύσεις είναι μια τρομοκρατία που δεν θα έχει τελειωμό. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και ο έλεγχος των πολιτών δεν έχει άλλο στόχο από την εγκαθίδρυση αστυνομικού κράτους, και την επιβολή του φόβου για την πειθάρχηση της κοινωνίας, για την πάταξη των δυνάμεων της εργασίας και της ελευθερίας. Απαιτούμε:

Α) Το τέλος των διακρίσεων ανάμεσα σε ανεμβολίαστους πολίτες που έχουν αναδειχτεί οι σύγχρονοι μαύροι της κοινωνίας μας (και πάνε να τους φορτώσουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης) και σε εμβολιασμένους πολίτες.

Β) Την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ως μέσο κατηγοριοποίησης και ελέγχου των πολιτών. Ιδιαίτερα στα σχολεία μας και στα πανεπιστήμια, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς και ιδιωτικούς χώρους.

Γ) Υγειονομικά και όχι αστυνομικά μέτρα, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δ) Δωρεάν τεστ για όλους, αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας αλλά και της νοσοκομειακής υγείας.

Σχόλια

Exit mobile version