Αρχική διεθνή Ο Σουλτάνος «επελαύνει»

Ο Σουλτάνος «επελαύνει»

Σε παροξυσμό η αντιδημοκρατική κατρακύλα στην Τουρκία

 

Ο Ερντογάν συνεχίζει την εσωτερική εκκαθάριση των αντιπάλων του. Στα πρόσφατα θύματα των εκκαθαρίσεων συγκαταλέγεται ακόμη κι ένα… παιδικό τηλεοπτικό κανάλι, που το έκλεισαν επειδή μετέδιδε κουρδικά τραγούδια! Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) κατηγορεί ανοιχτά τον Ερντογάν ότι γνώριζε για το πραξικόπημα πριν αυτό γίνει, και μάλιστα ότι υπάρχουν πραξικοπηματίες μέσα στο κόμμα του, το AKP. Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα σχεδιάζει να στήσει ειδικά δικαστήρια για να δικαστούν μαζικά 32.000 άνθρωποι(!) οι οποίοι έχουν συλληφθεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Στο στόχαστρο του Σουλτάνου είναι όμως για μια ακόμη φορά ιδίως το HDP, καθώς αρνείται –σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης– να υποταχθεί στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Ο συμπρόεδρος του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ολοκληρώνοντας την τελευταία ομιλία του στην τουρκική βουλή, συνέχισε να αψηφά τις απειλές: «Καλώ και πάλι τους πολίτες να βγουν στους δρόμους: είναι δίκαιο να αντιστέκεσαι σ’ αυτή τη βαρβαρότητα! Είναι νόμιμο να βγαίνετε εσείς (η κυβέρνηση) στους δρόμους, αλλά παράνομο για εμάς, που οι βουλευτές μας απειλούνται; Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε εντός και εκτός κοινοβουλίου».

Ας σημειωθεί ότι σε… ανύποπτο χρόνο, από τον περασμένο Μάιο, έχει αρθεί η ασυλία 46 βουλευτών του HDP. Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος του HDP Αλπ Άλτινορς συνεχίζει να είναι προφυλακισμένος εδώ κι ένα μήνα με βάση τη δήλωση ενός «αγνώστων στοιχείων μάρτυρα»(!) ότι, πέραν του ότι κάλεσε σε ανατροπή του Ερντογάν και του ΑΚΡ στην κηδεία θύματος των τζιχαντιστών στο Μπιτλίς, «συναντήθηκε με αντάρτες του ΡΚΚ». Μια κατασκευασμένη κατηγορία που συντηρείται με το ζόρι από την τουρκική «δικαιοσύνη» και αναπαράγεται από τα κρατικά ΜΜΕ, παρόλο που οι αποδείξεις για τις μετακινήσεις του Αλπ είναι συγκεκριμένες και σε γνώση του καθεστώτος, χωρίς περιθώρια για οποιαδήποτε «συνάντηση στα βουνά»…

Διαβάστε εδώ την επιστολή που έστειλε αυτή την εβδομάδα μέσα από τη φυλακή ο Αλπ Άλτινορς.

 

Σχόλια

Exit mobile version