Αρχική διεθνή Ο καραγκιόζ-μπερντές του ολοκληρωτισμού

Ο καραγκιόζ-μπερντές του ολοκληρωτισμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο: «Η προπαγάνδα της ευρωκρατίας αδυνατεί να καλύψει την πραγματικότητα: ένα ευρωκοινοβούλιο δίχως ισχύ, ένα βρετανικό δημοψήφισμα που ακυρώνεται, μια Γαλλία που φέρνει τη Λεγεώνα των Ξένων για να αντιμετωπίσει τους σύγχρονους Αβράκωτους, μια Ισπανία που σέρνει τους «στασιαστές» υπηκόους της στα ειδικά δικαστήρια του Φράνκο… Το πολιτικό προσωπικό της Ε.Ε. απονομιμοποιείται. Και καταλήγει να ιδρώνει για να διασωθεί, καταφεύγοντας σε άγρια καταστολή και κάνοντας θρύψαλλα τη βιτρίνα των κανόνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για υπερβολική εκτίμηση.

Πόσοι πείθονται από την απόπειρα να προβληθεί στον καραγκιόζ-μπερντέ των ευρωεκλογών μια εικόνα με δύο Ευρώπες, μία του δημοκρατικού Φωτός και μία του ακροδεξιού Σκότους, που αντιμάχονται; Πολύ λιγότεροι από όσους λίγα μόλις χρόνια πριν. Αντίθετα, οι περισσότεροι βλέπουν τι πραγματικά συμβαίνει: η ευρωκρατία και οι ελίτ επιβάλουν στα κράτη και τους λαούς έναν δίχως προηγούμενο ολοκληρωτισμό, που πια δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τα κουρέλια μιας ανύπαρκτης μάχης ενάντια στην Ακροδεξιά. Πολύ απλά, επειδή ο ολοκληρωτισμός δεν «θα» έρθει από μια επέλαση της Ακροδεξιάς. Είναι ήδη εδώ!

Η υιοθέτηση από την ευρωβουλή της οδηγίας που θα κάνει το Διαδίκτυο αγνώριστο, βάζοντας φίμωτρο με το πρόσχημα του copyright, συζητήθηκε πολύ αυτήν την εβδομάδα – όπως και η απουσία από την ψηφοφορία διαφόρων «αριστερών» ευρωβουλευτών. Επικαλούμενοι αστείες δικαιολογίες (η κυρία Κούνεβα π.χ. έλειπε διότι είχε κανονίσει να επισκεφθεί μια «κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση»!), έβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους για να μας φορεθεί ένα ακόμη φίμωτρο. Άλλες εξελίξεις, εξίσου ενδεικτικές του ολοκληρωτικού κατήφορου, δεν συζητήθηκαν τόσο. Δίνουμε μια γεύση σε αυτό το φύλλο παρουσιάζοντας όσα συμβαίνουν σε σημαντικά κράτη μέλη της Ε.Ε.: Ισπανία , Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία.

 

Σχόλια

Exit mobile version