Αρχική πολιτική Νίκη στην απεργία – «Δεν πληρώνω» το χαράτσι

Νίκη στην απεργία – «Δεν πληρώνω» το χαράτσι

H Ακρίβεια-stop για τις συγκοινωνίες.

 

Μεγάλη παναττική κινητοποίηση ενάντια στα αισχρά μέτρα της κυβέρνησης για τις συγκοινωνίες προωθεί η Ακρίβεια-stop. Η κινητοποίηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της σημαντικής συμβολής της Ακρίβεια-stop στο μέτωπο των διοδίων και εστιάζει σε δύο αλληλένδετα ζητήματα: στην αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και στο «δεν πληρώνω», δηλαδή στην ανυπακοή στις αυξήσεις των εισιτηρίων που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, εδώ και ένα μήνα, δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για τη δουλειά, για την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου αλλά και για να παραμείνουν δημόσιες οι συγκοινωνίες, για να λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας. Μετά τον αγώνα των φορτηγατζήδων το καλοκαίρι είναι τώρα πάλι ένας κλάδος των μεταφορών, πιο πληβειακός, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κυβέρνηση, το Μνημόνιο και την τρόικα. Ένας κλάδος που δείχνει αποφασισμένος. Η μάχη έχει ευρύτερο αντίκτυπο: αφορά τόσο το μέλλον των αγώνων και την αυτοπεποίθηση του λαϊκού κινήματος όσο και το μέλλον αυτής της κυβέρνησης. Γι’ αυτό το «νίκη στην απεργία» είναι το σύνθημά μας.
Από την άλλη μεριά, οι αυξήσεις στα εισιτήρια και στις κάρτες, αποτελούν πραγματική πρόκληση. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αυτή τη φορά η απόφαση της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Από την 1η Φλεβάρη, που αρχίζουν να ισχύουν οι νέες αυξημένες τιμές, η απάντηση είναι μία: «Δεν πληρώνω. Αυξήσεις εσείς; Ανυπακοή εμείς». Παράλληλα, το «δεν πληρώνω» συνδέεται με το «δίνω το εισιτήριο μου σε άλλον – δεν το πετώ – κάνω πράξει την αλληλεγγύη». Σημαίνει επίσης, «λέω όχι στη συρρίκνωση των δρομολογίων – όχι στην ιδιωτικοποίηση – απαιτώ δημόσιες, κοινωνικές και ποιοτικές συγκοινωνίες – έχω πληρώσει γι’ αυτές».
Γι’ όλα αυτά, αρχίζουμε πολύ πλατιά καμπάνια πληροφόρησης. Θα είμαστε μέσα στα λεωφορεία και στα τρένα, στις πλατείες, στα στέκια και στους δρόμους της γειτονιάς, με ντουντούκες, με αυτοκόλλητα και με προκηρύξεις.
Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πληρώσει. Και για να γίνει αυτό πρέπει να βρει απέναντί της και τους εργαζόμενους αλλά και ένα πολύ ευρύ κίνημα πολιτών. Γι’ αυτό ως Ακρίβεια-stop θα πάρουμε την πρωτοβουλία να συναντηθούμε με κινήσεις από κάθε χώρο συνδικαλιστικό, γειτονιάς, φοιτητικό κ.λπ. χωρίς ταμπέλες. Και με μόνο προαπαιτούμενο την έμπρακτη ανυπακοή στην κυβερνητική πολιτική. Γι’ αυτό καλούμε σε μια πλατιά συνάντηση, για τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό την Τετάρτη 19 Γενάρη, στις 7μμ, στο Ρουφ (Ανδρονίκου 18 & Κωνσταντινουπόλεως).

Μαρίνα Μπρέστα

Σχόλια

Exit mobile version