Αρχική διεθνή Νασράλα: «Το Ισραήλ θέτει ανέφικτους στόχους»

Νασράλα: «Το Ισραήλ θέτει ανέφικτους στόχους»

Τα πάντα πάγωσαν χτες το μεσημέρι όχι μόνο στον Λίβανο, αλλά απ’ το ένα ως το άλλο άκρο της Μέσης Ανατολής, καθώς όλοι ανέμεναν εναγώνια την πρώτη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα δημόσια ομιλία του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά, Χασάν Νασράλα. O ηγέτης της λιβανέζικης Αντίστασης απευθύνθηκε πράγματι σε όλους:

– Δήλωσε ότι η Χεζμπολά μπήκε στη μάχη μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, την οποία χαρακτήρισε «100% παλαιστινιακή υπόθεση». Διαβεβαίωσε ότι η νίκη της Χαμάς θα είναι νίκη όλων των αραβικών λαών, συμπληρώνοντας ότι η λιβανέζικη Αντίσταση κρατά καθηλωμένο στα σύνορα με τον Λίβανο μεγάλο τμήμα του ισραηλινού στρατού και αεροπορίας.

– Πρόσθεσε ότι «υπάρχει κίνδυνος ο πόλεμος να εξαπλωθεί από το μέτωπο του Λιβάνου και να μετατραπεί σε σύρραξη μεγάλης κλίμακας», και γι’ αυτό όσοι, σε όλο τον κόσμο, επιθυμούν να αποτρέψουν έναν περιφερειακό πόλεμο, πρέπει να φροντίσουν να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

– Κάλεσε ειδικά τα αραβικά κράτη να εργαστούν για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση, και ταυτόχρονα να κρατήσουν ανοιχτό το πέρασμα της Ράφα, αυξάνοντας την ανθρωπιστική βοήθεια.

– Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι υπεύθυνες για ό,τι συμβαίνει, χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ φοβισμένο ενεργούμενο της Ουάσιγκτον, και χαιρέτισε τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ καθώς και τις δράσεις των Υεμενιτών εναντίον του Ισραήλ, καταλήγοντας: «Μόνο εσείς οι Αμερικανοί μπορείτε να τερματίσετε αυτό που συμβαίνει τώρα στη Γάζα, αφού εσείς το ξεκινήσατε».

– Διαμήνυσε ακόμα στις ΗΠΑ ότι «δεν φοβόμαστε τις απειλές σας ούτε τα αμερικανικά πλοία» και συμπλήρωσε: «Θυμηθείτε τις ήττες σας στον Λίβανο και το Ιράκ και την ταπεινωτική απόσυρσή σας από το Αφγανιστάν. Αυτοί που σας νίκησαν στον Λίβανο τη δεκαετία του 1980 είναι ακόμα ζωντανοί, και τα παιδιά και τα εγγόνια τους είναι έτοιμα να σας αντιμετωπίσουν».

– Είπε ότι το Ισραήλ διαδίδει ψέματα ότι η Χαμάς αποκεφαλίζει μωρά, όταν χιλιάδες μωρά των Παλαιστινίων χάνουν το κεφάλι τους στους βομβαρδισμούς της Γάζας, τόνισε ότι το κατοχικό κράτος θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του, και είπε ότι οι νεκροί Ισραηλινοί άμαχοι της 7ης Οκτωβρίου δεν σκοτώθηκαν από τη Χαμάς, αλλά από πυρά του «πανικοβλημένου σιωνιστικού στρατού».

– «Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα του Ισραήλ αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε, «είναι ότι θέτει στόχους που δεν μπορεί να επιτύχει, όπως η εξάλειψη της Χαμάς και της δύναμης της Χεζμπολάχ», και προειδοποίησε την ισραηλινή ηγεσία να μην τολμήσει να επιτεθεί στον Λίβανο.

– Εγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς πως τόσα χρόνια αδιαφορούν για ό,τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, επιτρέποντας έτσι στη σιωνιστική οντότητα να συνεχίζει τα εγκλήματά της.

– Κατέληξε λέγοντας ότι η περαιτέρω στάση της Χεζμπολά, που ήδη αντιμετωπίζει τον ισραηλινό στρατό, θα καθοριστεί από τις εξελίξεις στη Γάζα και από το αν θα υπάρξει επίθεση στον Λίβανο, τονίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα» και ότι για την Αντίσταση «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

Με άλλα λόγια, ο εκφραστής της λιβανέζικης Αντίστασης μίλησε τη φωνή της λογικής. Κάλεσε εχθρούς και φίλους να κάνουν τα πάντα για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση και το μακελειό στη Γάζα, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές ότι αλλιώς ρισκάρουν μια γενίκευση της σύρραξης. Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση διαβεβαίωσε ότι η Χεζμπολά δεν θα κάνει πίσω, όντας προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει ακόμη και την αμερικανική πολεμική μηχανή

Σχόλια

Exit mobile version