Αρχική στήλες plebe Να ξαναγράψουμε την ιστορία

Να ξαναγράψουμε την ιστορία

Του Κώστα Γκιώνη

Η χώρα, ένας απέραντος προθάλαμος νεκροταφείου. Οι κάτοικοι σε προθανάτια κατάσταση περιφέρουν τα κορμιά τους, ανήμποροι να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω τους. Το τηλεπρεζόκουτο μεταδίδει το αιματοβαμμένο κλοτσοσκούφι από την ιδιόκτητη χώρα των εμίρηδων της αραβικής χερσονήσου. Οι σωβρακοπροσκυνητές σε πλήρη οργασμό, πετιούνται σαν ελατήρια στην κάθε προσπάθεια των καλοπληρωμένων κροίσων ποδοσφαιριστών. Η υπόλοιπη χώρα παρακολουθεί αυτά που του σερβίρουν ώστε να ξεχνάει τα άλλα, με τα οποία θα έπρεπε να ασχολείται.

Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις συνεχίζουν καταιγιστικές από μία συγκεκριμένη εφημερίδα. Παρ’ όλα αυτά το θέμα είναι ανύπαρκτο για τα καλοχορτασμένα τηλεοπτικά μέσα. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου θα είχαν συμβεί κατακλυσμιαίες εξελίξεις. Εδώ ο μπαμπακογέννητος πηγαινοέρχεται στα πρωινομεσημεριανάδικα χαριεντιζόμενος με τηλεπερσόνες, μιλώντας περί ανέμων και υδάτων και τονίζοντας τα φιλοζωικά του αισθήματα, λέγοντας τι χαρά του δίνουν τα ζώα, εννοώντας βέβαια όχι τον Πίνατ αλλά όλους εμάς που συνεχίζουμε να τον κρατάμε στη θέση του.

Πολλοί πέσανε από τα σύννεφα βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο πέταξαν έξω από την πρώτη της κατοικία τη συνταξιούχο δημοσιογράφο για 15.000 ευρώ. Ήταν σίγουρο εδώ και χρόνια ότι ο στόχος ήταν οι κατοικίες: η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας, περίπου 85%, αυτό θα έπρεπε να μειωθεί δραστικά.

Στην Ελλάδα αυτοί που ελέγχουν τις εξελίξεις δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Το παιχνίδι είναι από πριν ξεπουλημένο και δρομολογημένο ώστε να έχουν πάντα τον έλεγχο και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προς επιβεβαίωση των πιο πάνω παραθέτω δύο ιστορικά γεγονότα:

– Στη δίκη των δοσιλόγων ο γνωστός Νίκος Μπουραντάς, ο διοικητής του μηχανοκίνητου της αστυνομίας, στην απολογία του είπε ότι το 1941, φεύγοντας για την Αίγυπτο ο Κ. Μανιαδάκης, ο γνωστός κομμουνιστοφάγος και δεξί χέρι του Μεταξά, του είπε: «Κρατήστε με κάθε τρόπο την εξουσία ώσπου να επιστρέψουμε με τους Άγγλους»…

– Στους «Ανθρωποφύλακες» του Περικλή Κοροβέση (Α΄ έκδοση, 1969, σελ. 47) παρατίθεται ο εξής διάλογος του Περικλή με τον αρχιβασανιστή Καραπαναγιώτη:

Καραπαναγιώτης: Ποιος μιλάει για την Εθνική Κυβέρνηση; Είναι μια κατάσταση προσωρινή. Θα καθαρίσει κάθε κομμουνιστική εστία, θ’ απολυμάνει τη χώρα και θα ’ρθουν άλλοι, καλύτεροι.

Κοροβέσης: Ποιοι θα ’ρθουν;

Καραπαναγιώτης: Δεν ξέρεις; Σημείωσέ το λοιπόν, θα ’ρθει ο «φρυδάς»!

Τα πάντα είναι υπό τον έλεγχο του μεγάλου αδελφού-προστάτη, η ιστορία γράφεται χρόνια πριν. Το μόνο που περιμένουν είναι οι συνθήκες να είναι οι κατάλληλες ώστε η αποδοχή των δεδομένων να είναι χωρίς καθόλου ή ελάχιστη αντίδραση, να φανεί σαν αναγκαίο κακό ή στη λογική του μικρότερου κακού. Η δουλειά τους αυτή είναι. Αλλά το δικό μας καθήκον απέναντι στην ιστορία είναι να την ξαναγράψουμε, όπως πολύ σωστά έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ.

Σχόλια

Exit mobile version