Αρχική διεθνή Μπράβο Κουστουρίτσα!

Μπράβο Κουστουρίτσα!

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα εμφανίστηκε την Τρίτη στο Διεθνές Κινηματογραφικό και Μουσικό Φεστιβάλ του Κίστεντορφ, στη Σερβία, φορώντας ένα μπλουζάκι με τη μορφή του Τζούλιαν Ασάνζ και το σύνθημα «Ελευθερία στον Τζούλιαν Ασάνζ». Εντάσσεται έτσι στις εξαιρετικές περιπτώσεις διανοούμενων και καλλιτεχνών που, σε αντίθεση με την επιλεκτικά ευαίσθητη πλειοψηφία του πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου, κινητοποιούνται για τη σωτηρία του ιδρυτή των Wikileaks.

Ο Ασάνζ παραμένει φυλακισμένος υπό βάρβαρες συνθήκες στη βρετανική φυλακή Μπελμάρς, απ’ όπου μεθοδεύεται η έκδοσή του στις ΗΠΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση κινδυνεύει αυτή καθαυτή η ζωή του Ασάνζ, τον οποίο η Ουάσιγκτον επιδιώκει να εκδικηθεί αφότου τα Wikileaks αποκάλυψαν μεταξύ άλλων και τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ σε τρίτες χώρες. Στην περίπτωσή του, η βρετανική «δικαιοσύνη» αποκαλύπτει τη γύμνια της, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι αυτήν την εβδομάδα δόθηκε στον δικηγόρο του μόλις μία ώρα για να εξετάσει τα «αποδεικτικά στοιχεία» που αποσκοπούν στην έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ!

Ο Κουστουρίτσα σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι «ενώ ο Ασάνζ πεθαίνει, τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με άχρηστες ειδήσεις που αλλάζουν καθημερινά και συνεχώς υποδηλώνουν ότι η ζωή είναι επικίνδυνη, με στόχο να μην έχουμε την ευκαιρία να αναλογιστούμε, έστω και τυχαία, ότι θα μπορούσαμε να την αλλάξουμε», και συμπλήρωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι, παρά το γεγονός ότι ξεχνάμε τόσο γρήγορα, το ίχνος κάποιων ανθρώπων θα παραμείνει στην ιστορία και η κληρονομιά τους θα συνεχιστεί». Ο σκηνοθέτης κατέληξε ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του ιδρυτή των Wikileaks.

 

 

Σχόλια

Exit mobile version