Μετά από σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου στη Ρώμη. Το έδαφος της απαγόρευσης είχε στρωθεί από μια σκληρή προπαγανδιστική εκστρατεία του σιωνιστικού λόμπι, που υποστηρίχθηκε από μεγάλα ΜΜΕ και απαιτούσε να φιμωθούν οι «αντισημίτες» και «απολογητές της τρομοκρατίας». Η αστυνομική απαγόρευση, κάνοντας copy-paste τη σιωνιστική προπαγάνδα, αιτιολογεί ότι «οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται για τη δημοσιοποίηση των κινητοποιήσεων στις 5 Οκτωβρίου έχουν κίνητρο που δεν συμβιβάζεται με το δικαίωμα ειρηνικής διαδήλωσης, το οποίο εγγυάται το ισχύον νομικό σύστημα». Με άλλα λόγια, το δικαίωμα διαδήλωσης είναι εγγυημένο μόνο για όσους προβάλλουν συνθήματα με τα οποία συμφωνεί η κυβέρνηση!

Δεν άρχισαν τώρα βέβαια να τσαλαπατιούνται τα πιο θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα στα κράτη μέλη της Ε.Ε., η οποία κατά τα άλλα κουνά το δάχτυλο στην υπόλοιπη ανθρωπότητα ποζάροντας ως θεματοφύλακας των… οικουμενικών αξιών. Όμως εδώ κι ένα χρόνο η φίμωση και οι διώξεις εναντίον όσων καταδικάζουν τη γενοκτονία έχουν περάσει σε άλλη πίστα. Όχι μόνο διαδηλώσεις, αλλά οργανώσεις ολόκληρες έχουν απαγορευθεί π.χ. στη Γερμανία με τη ρετσέτα του «αντισημιτισμού», στην οποία κολλά και η παραμικρή κριτική στο κατοχικό (και γενοκτονικό πλέον) παρακράτος του Ισραήλ. Κι ας δέχθηκε αυτή η «αιτιολόγηση» της καταστολής βαρύ πλήγμα από την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (και τη συνακόλουθη της Γ.Σ. του ΟΗΕ) που λέει τα πράγματα με το όνομά τους: παράνομη κατοχή, επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους κ.λπ.* Το ότι δεν βρίσκεται κανείς πρόθυμος να εφαρμόσει τις εν λόγω αποφάσεις είναι θέμα διαφορετικό από το να θεωρείται «αντισημίτης» ή και «τρομοκράτης» όποιος λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί με βάση την «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία σε πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε. επειδή διαδήλωσαν υπέρ της Παλαιστίνης, ή ανέμιζαν την κατά τόπους απαγορευμένη(!) παλαιστινιακή σημαία, ή φορούσαν «λάθος» αυτοκόλλητο κ.λπ. Άλλοι χάνουν τη δουλειά τους ή αποβάλλονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μόνο η βρετανική αστυνομία, με εντολές της νέας «προοδευτικής» κυβέρνησης, έχει συλλάβει τις τελευταίες εβδομάδες πλήθος δημοσιογράφων που κατηγορούνται με βάση το άρθρο 12 του «αντι»τρομοκρατικού νόμου – το οποίο ορίζει ως έγκλημα μεταξύ άλλων την «έκφραση γνώμης ή πεποίθησης που υποστηρίζει απαγορευμένη οργάνωση»! Κι όχι μόνο σε ανάρτηση ή άρθρο, αλλά ακόμη και σε «συνάντηση τριών ή περισσοτέρων ατόμων, με ή χωρίς είσοδο του κοινού»…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κατήφορου είναι η πρόσφατη σύλληψη του Βρετανού πρώην πρέσβη Κρεγκ Μάρεϊ** λόγω των φιλοπαλαιστινιακών τοποθετήσεών του. Γι’ αυτόν επεφύλασσαν το κακόφημο Παράρτημα 7 του «αντι» τρομοκρατικού νόμου, που επιτρέπει στην αστυνομία να σταματά οποιοδήποτε άτομο και να το ανακρίνει για έως και 6 ώρες. Δεν υπάρχει δικαίωμα παρουσίας δικηγόρου, ούτε άρνησης απάντησης σε ερωτήσεις. Ο «ύποπτος» οφείλει να παράσχει οποιαδήποτε έγγραφα ή κωδικούς πρόσβασης του ζητηθούν, καθώς και να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και δείγμα DNA. Εάν αρνηθεί, μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως 2.500 λίρες και φυλάκιση έως 3 μήνες… Όταν αυτά συμβαίνουν σε έναν πασίγνωστο στη χώρα του πρώην πρέσβη και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και η αιτία είναι ότι καταδικάζει τους εγκληματίες τύπου Νετανιάχου, μπορεί να καταλάβει κανείς τι αντιμετωπίζει ένας απλός πολίτης.

* «Απόφαση-σταθμός του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ» (φύλλο 695) και «Αυξάνεται η απομόνωση του Ισραήλ» (φύλλο 698).

** Ο Κρεγκ Μάρεϊ αποπέμφθηκε από το βρετανικό διπλωματικό σώμα όταν κατήγγειλε δημόσια τη συνενοχή της χώρας του και των ΗΠΑ σε βασανιστήρια στο Ουζμπεκιστάν, όπου ήταν πρέσβης. Βλ. «“Δικαιοσύνη” τύπου Ουζμπεκιστάν» (φύλλο 472).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!