Από τη συνεδρίαση αποχώρησε καταγγέλλοντας τον κ.Μπουτάρη σύσσωμη η αντιπολίτευση, με τον επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη Τριαντάφυλλο Μηταφίδη να κατηγορεί τη διοίκηση για «αντιγραφή στα ήθη και τα έθιμα της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου».
Τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της δημοτικής Αρχής προς τους πρώην συμβασιούχους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε ό,τι αφορά το αίτημά τους για την παροχή βεβαίωσης ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Σύμφωνα με την απόφαση του σώματος, η σχετική βεβαίωση που δύναται να παρέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στους πρώην συμβασιούχους διατυπώνεται ως εξής: «Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχονται σήμερα στον αριθμό των 1.500 θέσεων εργασίας περίπου. Εξ αυτών των θέσεων, 600 περίπου καλύπτονται από προσωπικό με μόνιμη ή αορίστου χρόνου σχέση εργασίας. Οι υπόλοιπες πάγιες και διαρκείς ανάγκες καλύφθηκαν κατά το έτος 2011 με εννιακόσιες (900) περίπου συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών που υπογράφηκαν εντός του έτους 2011 και οι οποίες λύνονται αυτοδικαίως με την παρέλευση του συμφωνηθέντος χρόνου, χωρίς άλλη ενέργεια εκ μέρους των συμβαλλομένων μερών».
Ταφόπλακα και κατόπιν επίθεση
Πλέον μπαίνει ταφόπλακα στην ελπίδα των συμβασιούχων για επαναπρόσληψη και παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 800 περίπου νέων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.
Η διοίκηση του δήμου όμως έκρινε σκόπιμο να επιτεθεί και στην αντιπολίτευση για τη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου και κυρίως για τη μη παρουσία της στο Κέντρο Ιστορίας.
Η διοίκηση του δήμου σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η Μείζων Αντιπολίτευση, ωστόσο, επιμένει να ”κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της”, αποφεύγοντας συστηματικά να τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος, φοβούμενη προφανώς το ”πολιτικό κόστος”», ενώ επιτίθεται και σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «η τακτική της Επαναστατικής Γυμναστικής μπορεί να ακούγεται γλυκά στα αυτιά των περίπου εξακοσίων πρώην συμβασιούχων, όχι όμως και στα αυτιά του Έλληνα φορολογούμενου, του δημότη που καταβάλλει δημοτικά τέλη προκειμένου να απολάβει συγκεκριμένων υπηρεσιών καθαριότητας.» Τα συμπεράσματα δικά σας…