Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις (φ.447)

Και διηγώντας τα να κλαις (φ.447)

Μπίζνες αλά ΣΥΡΙΖΑ

Αυτές είναι και οι συμφωνίες που έχουν κάνει και τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια οι Συριζαίοι! Επειδή ο κόσμος δεν έχει λεφτά ούτε για βενζίνη κι επειδή αυξάνουν συνέχεια τις τιμές των διοδίων, όπως είναι λογικό η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να μην είναι αυτή που θα θέλανε οι εργολάβοι στους οποίους προνομιακά έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των εθνικών οδών. Κι έτσι, όπως προβλέπεται από τις σκανδαλώδεις συμβάσεις, το ελληνικό κράτος θα καταβάλλει στην εταιρεία Μορέας 5.500.000 ευρώ για να τους αποζημιώσει για τα μειωμένα έσοδα της Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Φεβρουαρίου! Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι μια τρομερή φάμπρικα λεηλασίας του δημόσιου ταμείου! Αν έχει μεγάλη κυκλοφορία ο δρόμος κερδίζουν κι αν έχει μικρή κυκλοφορία πάλι κερδίζουν! Ποιος δεν θα ήθελε μια τέτοια σύμβαση!

Σαλώμη Γκίκα

 

Αναζητώντας διαμέρισμα προς ενοικίαση στην Αθήνα…
Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη

Καρά και χλε-χλε

Πανηγυρίζουν οι νεοφιλελεύθεροι που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, γνήσιοι απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών, Άγγλων και Αμερικάνων, που οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα. Πανηγυρίζουν και οι Συριζαίοι για την εμπιστοσύνη των αγορών! Μα, βέβαια, όταν οι αξίες των ακινήτων έχουν πέσει στα τάρταρα κι όταν οι χτεσινοί επαγγελματίες που έχουν χάσει δουλειές, μαγαζιά και καταθέσεις, σκοτώνουν σπίτια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και οικόπεδα, οι επενδυτές πέφτουν σαν τσακάλια να κατασπαράξουν τα θύματα. Αύξηση 172%, λέει η Τράπεζα της Ελλάδος, στις αγορές ακινήτων από ξένους από το 2017 στο 2018. Πολύ πάνω κι από την αύξηση κατά 86,5% από το 2016 στο 2017.

Καραδεξιοί και χλε-χλεαριστεροί πανηγυρίζουν πάνω από τα ερείπια της χώρας. Μαζί έκαναν την Ελλάδα Ουγκάντα!

Παναγιώτης Ρουβέλας

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την παγκόσμια Άκρα Άκρα Δεξιά!

Ανατριχιάζεις και μόνο που διαβάζεις τους τίτλους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις σχέσεις του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τους Αμερικάνους του Τραμπ και του Πομπέο, τον δικτάτορα Σίσι της Αιγύπτου και τον ρατσιστή (ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός) Νετανιάχου! «ΗΠΑ και Ισραήλ ελέγχουν την ελληνική Αριστερά»! Οι έξω βλέπουν πιο καθαρά τι γίνεται και τρίβουν τα μάτια τους! Μια τέτοια ανίερη συμμαχία με αγκαλιές, χαμόγελα και συμφωνίες, της Αριστεράς με τους πιο αιματοβαμμένους της παγκόσμιας Άκρας Δεξιάς, δεν έχει υπάρξει ποτέ!

Γιάννης Παναγιωτίδης

 

Από βούρκο σε βούρκο

«Κάθε χώρα έχει προφανώς το ποδόσφαιρο που της αξίζει…» Με τίτλο «Καθρέφτης ανικανότητας» το εντιτόριαλ στο «Ποντίκι» ξαναπεριγράφει την αθλιότητα που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

«Στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά μαίνεται διαρκώς ένας σιωπηρός και μακράν της δημοσιότητας πόλεμος μεταξύ χουλιγκάνων, του οποίου μόνο ακραία επεισόδια φτάνουν στο ευρύ κοινό. Διαιτητές και δημοσιογράφοι ξυλοκοπούνται αγρίως έξω από το σπίτι τους κατά τρόπο δυνάμει δολοφονικό. Αθλητές υβρίζονται με αισχρούς ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς από «διακεκριμένους οπαδούς» μέσω τηλεόρασης. Παράγοντες ομάδων μπάσκετ πλακώνονται με φτυσιές και κλωτσιές παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού χωρίς να τρέχει κάστανο. Επικεφαλής ομοσπονδιών καλούνται από τον ίδιο υφυπουργό για σοβαρά προβλήματα του χώρου που εποπτεύουν, αλλά απαξιούν να εμφανιστούν διότι τα θεωρούν όλα καλώς καμωμένα, την ώρα που κορυφαίες ομάδες ετοιμάζονται να αλλάξουν… χώρα, χωρίς και πάλι να τρέχει κάστανο… Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στο ότι αποτελούν καθρέφτη του τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και της πολιτείας. Καθρέφτη της ανικανότητας των εκάστοτε κυβερνήσεων να αποφασίσουν και να επιβάλουν κανόνες στο πώς λειτουργεί ο αθλητισμός και ειδικότερα ο επαγγελματικός. Καθρέφτη της δουλικότητάς τους έναντι αθλητικών συλλόγων και παραγόντων, τους οποίους ευνοούν έναντι ανταλλαγμάτων – κυρίως πολιτικών, ενίοτε και οικονομικών – κρίσιμων για την επιβίωσή τους…»

Πουθενά δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξίσου άβουλοι και ανίκανοι με τους προηγούμενους και τους επόμενους. Τέσσερα χρόνια χαμένα και όνειρα γκρεμισμένα…

Ι. Κ.

Σχόλια

Exit mobile version