Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις (φ.439)

Και διηγώντας τα να κλαις (φ.439)

Έχει μαύρους κι η Αριστερά;

Μετά τις καθαρίστριες και τους καστανάδες ήρθε η ώρα και των νοσοκόμων που κάνουν τα νυχτέρια στα δημόσια νοσοκομεία, γιατί το προσωπικό είναι τόσο λίγο που είναι αδύνατο να επωμισθεί κι αυτό το σημαντικό καθήκον. Μπούκαραν τη νύχτα σε δύο νοσοκομεία ομάδες αστυνομικών και πήραν τις φτωχές εργαζόμενες γυναίκες από τους ασθενείς που τις είχαν ανάγκη για να τις οδηγήσουν στον εισαγγελέα! Από τις 25 γυναίκες που διασύρθηκαν και ταλαιπωρήθηκαν μία ήταν Ελληνίδα και οι άλλες 24 αλλοδαπές. Δεν ήταν, λέει, εγγεγραμμένες στο μητρώο νοσοκομείων.

Ασφαλώς και πρέπει να ελέγχονται υγειονομικά όλοι οι εργαζόμενοι και να κόβουν αποδείξεις, αλλά πριν απ’ όλα δεν πρέπει να φροντίζει η πολιτεία να επαρκεί το προσωπικό, αλλιώς τι δωρεάν είναι η νοσηλεία; Κι όταν θέλει να ελέγξει υγειονομικά τους εργαζόμενους, δηλωμένους ή αδήλωτους, στα εστιατόρια και τα φαρμακεία στέλνει την αστυνομία; Αλλά, θα μου πεις, αυτοί είναι τα λαμόγια που καταστρέψανε τον τόπο και θα πατάξει και η «Αριστερά»!

Ανδρομάχη Ψαθά

 

Φωνάζει αλλά δεν την ακούν

«Το δυτικό σύστημα, όπως λειτουργεί σήμερα, αφήνει απέξω την πλειονότητα των ανθρώπων. Τα Κίτρινα Γιλέκα είναι ένα κίνημα υπαρξιακό. Πέραν των φόρων, ενάντια στους οποίους διαμαρτύρεται, θέλει να φωνάξει και την παρουσία του. Να φωνάξει ότι υπάρχει. Γι’ αυτό και φορούν κίτρινε φωσφοριζέ γιλέκα, για να πουν «δεν είμαστε πια αόρατοι». Κατά τον ίδιο τρόπο , οι Βρετανοί δεν ψήφισαν για να βγουν, σώνει και καλά, από την Ευρώπη, αλλά η εργατική τάξη, δηλαδή η πλειοψηφία, θέλησε να διαμαρτυρηθεί και να φωνάξει ότι είναι εκεί, ότι είναι παρούσα, είναι πλειοψηφική, αλλά αόρατη για την εξουσία.» Τάδε έφη ο Κριστόφ Γκιλί, συγγραφέας του μπεστ σέλερ βιβλίου Nosociet, στην Αλ. Κεφαλά («Τα Νέα») και στο ερώτημα αν ο Τσίπρας είναι αριστερός απάντησε «Στην αρχή, όταν ξεκίνησε ήταν. Σήμερα το κόμμα του είναι ένα κόμμα σαν τα υπόλοιπα, διαχειρίζεται τα τρέχοντα θέματα, αλλά είναι αποκομμένο από τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Γι’ αυτό και, τελικά, είτε βρίσκεται ο Τσίπρας στη εξουσία είτε ένα κόμμα της Δεξιάς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.»

Μπ. Ροϊλός

 

Για ποιους δουλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Όλα θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα χειρότερα. Πέρα από τη Χρυσή Αυγή, δέκα κόμματα ή κομματίδια της Άκρας Δεξιάς κάνουν πλέον παιχνίδι στην κοινωνία με την καύσιμη ύλη που τα τροφοδοτεί ο Τσίπρας. Μερικοί λένε, εξεπιτούτου, για να κόψει ψήφους από τη Ν.Δ. Είτε γι’ αυτό είτε απ’ εκείνο, το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει συνέχεια πεδία επιβίωσης ή ανάπτυξης στα «σταγονίδια» ανεξάρτητα από το αν θα μπουν στη Βουλή. Ελληνική Λύση (Βελόπουλος), Δύναμη Ελληνισμού (Μπαλτάκος), Έθνος και Ελευθερία (Δούμας), Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό (Πολύδωρας), Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών (Τσιτουρίδης-Τσαρτσιώνης), Νέα Δεξιά (Κρανιδιώτης), Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος (Νικολόπουλος), ΛΑΟΣ (Καρατζαφέρης), Ανεξάρτητοι Έλληνες (Καμμένος) κ.λπ. δεν είναι τόσο ακίνδυνοι όσο φαίνονται.

Κάκια Κυριακοπούλου

 

Πριν καλά-καλά

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος ο κ. Καραμέρος σε συνάντηση του με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. (αυτού που παρέδωσε το πάρκινγκ της Δουκίσσης Πλακεντίας σε ιδιώτη) τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης της γραμμής 4 του Μετρό από το Γουδί μέχρι το Μαρούσι από τον ιδιωτικό τομέα με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι που κινούνται κύρια με το Μετρό, και όχι ο κρατικός προϋπολογισμός, να πληρώσουν τις δαπάνες κατασκευής, τα κέρδη των εργολάβων και των Τραπεζών. Προαναγγέλλει στην ουσία τι σκοπεύει να κάνει και στο Δήμο αφού και εδώ η κρατική χρηματοδότηση για τεχνικά έργα είναι ανύπαρκτη! Ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υποδομών του Δήμου σε βάρος της τσέπης του απλού δημότη που πληρώνει, πληρώνει, πληρώνει χωρίς τέλος!

Νίκος Καρούσος

Σχόλια

Exit mobile version