Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις (φ.438)

Και διηγώντας τα να κλαις (φ.438)

Χωματερή

Απελπισία σε πιάνει όταν βλέπεις το πολιτικό προσωπικό. Πιο σαβούρα δεν γίνεται. Από τον Κούλη και τον Άδωνη μέχρι τη Φώφη, τον Σταύρο και τον Λεβέντη με εκατοντάδες «υπό» και «ανθυπό». Ακόμα και κάποιοι που ξεχώριζαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως κάτι κράταγαν στο βάθος μέσα τους, καταπλακώθηκαν από τα μπάζα που «εμπλούτισαν» ό,τι απέμεινε από μια Αριστερά που αναδείχτηκε σαν ελπίδα και κατέληξε σαν συμφορά. Στην επικαιρότητα, όλα τα σάπια φρούτα που πήραν «αξία» και έγιναν ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων. ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ., Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (με Παπαθεμελή), Ν.Δ. (ως υποψήφιος νομάρχης Λασιθίου), Σπίθα, Πυρίκαυστος Ελλάδα, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, ο Ζουράρις∙ Σοσιαλιστική πορεία, ΕΑΡ, Συνασπισμός, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ολίγον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δανέλλης∙ Ρήγας Φεραίος, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΚΚΙ, Ν.Δ., ΑΝ.ΕΛ. και πάει για ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος… Ένας κι ένας σε μακριά λίστα… Για να μην πούμε για τους καθαρόαιμους και φανατικούς δεξιούς, τύπου Παπακώστα και Κουίκ, που είδαν το φως κι έγιναν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ σε ώριμη ηλικία! Δυσωδία…

Τάκης Θεοδωρίδης

 

Χαιρετίσματα στην εξουσία

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος δεν είναι από τις ντουντούκες της Εφημερίδας των Συντακτών, αλλά δεν απέφυγε το γλιστερό της έδαφος. Την Αφροδίτη Μάνου βρήκε για να ειρωνευτεί που πήρε θέση στον «τοίχο» της για το «μακεδονικό». Επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο. Στον τορβά, δηλαδή, κι ας έχει κρατηθεί μακριά από τα οφέλη και τις δόξες η ταλαντούχα Αφροδίτη που έχει πολλά εύσημα στο ενεργητικό της, καλλιτεχνικά και πολιτικά. Και μπράβο στην Ηρώ Σαΐα που του έστειλε γράμμα και του λέει «Υποδειγματική τιμωρία; Όποιος δηλαδή γράψει κάτι εναντίον της κυβέρνησης εφεξής θα τιμωρείται με το χλευασμό του από την εφημερίδα σας; Αφήστε λοιπόν, κανέναν «ρομαντικό» στην ησυχία του, να εκφράζεται έστω μέσω του προσωπικού του προφίλ, να νομίζει ότι ίσως κάτι μπορεί να αλλάξει… Σε μια εποχή που όλα είναι στημένα τόσο καλά, παραιτήσεις, δημοψηφίσματα, πόλεμοι, ξεριζωμοί, στο όνομα της εξουσίας, αφήστε τον κόσμο να εκφράζεται τουλάχιστον, κάπως…» Je suis Ηρώ!

Μπ. Ροϊλός

 

Μια ωραία ατμόσφαιρα…

Με ευκαιρία την ονομαστική γιορτή του Αντώνη Λιβάνη, του πιο κοντινού ανθρώπου του Ανδρέα Παπανδρέου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων «η Φώφη Γεννηματά, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Θανάσης Τσούρας, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Απόστολος Σκανδαλίδης, ο Κίμων Κουλούρης και πολλοί άλλοι.

Στη γιορτή του Αντώνη Λιβάνη βρέθηκε όμως και σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου. Για να ευχηθούν στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πέρασαν από το σπίτι στην Κηφισιά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Μαριζίλα Ξενογιαννακοπούλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Μάρκος Μπόλαρης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και πολλοί άλλοι». (Πηγή: Πρώτο Θέμα)

Μια ωραία κεντροαριστερή ατμόσφαιρα, γιορτινή…

Σχόλια

Exit mobile version