Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις (φ.433)

Και διηγώντας τα να κλαις (φ.433)

Λυσσασμένες ύαινες

Σαν λυσσασμένοι γράφουν και ξαναγράφουν για τις συντάξεις, ότι πρέπει να κοπούν, να κοπούν και να κοπούν. Με ναυαρχίδα την «Καθημερινή» μια ατελείωτη σειρά συντακτών και εξωτερικών συνεργατών των εφημερίδων πιέζουν και ξαναπιέζουν την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους ξένους προς αυτή την κατεύθυνση. Καλλίτσης, Παπαδημητρίου, Ξαφά, η λίστα είναι πολύ μεγάλη, με κάθε είδους τρομοκρατικά επιχειρήματα, ενώ και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι αφενός κανένας δεν μπορεί να ζήσει με ψίχουλα και αφετέρου οι συντάξεις, με την ανεργία και τους μισθούς πείνας που κυριαρχούν, αποτελούν τον πιο σταθερό παράγοντα στήριξης της αγοράς, του εμπορίου, της παιδείας και κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Με μείωση των συντάξεων όλη η οικονομία θα βυθιστεί ακόμα πιο κάτω. Αλλά είναι φανερό ότι αυτό επιδιώκουν. Είναι οι εκπρόσωποι εκείνων που μ’ αυτό το θανατηφόρο μοντέλο του καπιταλισμού επωφελούνται και αυξάνουν τα πλούτη τους. Μισούν τον καπιταλισμό που στηρίζεται στο κοινωνικό κράτος, μισούν την ίδια την κοινωνία που απομυζούν. Μπορεί ο Τσίπρας να τους έδωσε γη και ύδωρ, αλλά θέλουν τα πάντα, θέλουν κι αυτά τα λίγα που έχουν απομείνει στους πολίτες που επιβιώνουν πολύ δύσκολα. Και γι’ αυτό θέλουν και τον Κούλη. Για να αρπάξουν και τα ρέστα.

Ρούλα Ματθαίου

 

Η ανάγκη του νερού, σκίτσο του Πίτε Κρέινερ

Φασίστρια και η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Φασίστρια και εθνικίστρια χαρακτηρίστηκε από διάφορους κυβερνητικούς, και όχι μόνο, η Ζ. Κωνσταντοπούλου για την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των μαθητών για το Μακεδονικό. Με λίγα λόγια όσοι δεν υποστηρίζουν το ΝΑΤΟϊκό κατασκεύασμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι τέτοιοι. Φασίστες και όχι μόνο…

Μ.Α.

 

Συμπλέουν στα σαπιοκάναλα

Μα αναρωτιόνταν οι πιο άσχετοι και αφελείς: Γιατί φάνηκε αδιάλλακτος ο Τσίπρας με το Mega και γιατί άφησε ο μεγαλομέτοχος Βαρδινογιάννης να το κλείσουνε; Γιατί, αγαπητοί μου, ήταν όλα προσυμφωνημένα! Τα χρέη του καναλιού χάθηκαν στο κενό, οι εργαζόμενοι που ήταν πάρα πολλοί έμειναν χωρίς αποζημίωση στο δρόμο και η κυβέρνηση έκανε παιχνίδι με τις άδειες για να τακιμιάσει με μερικούς ολιγάρχες, για λεοντοφιλίες, σου δίνω μου δίνεις. Και ο Βαρδινογιάννης, απαλλαγμένος υποχρεώσεων, κράτησε το Star και πριν λαλήσει τρις τσέπωσε και το Alpha! Τόση διαφάνεια στα ΜΜΕ είχαμε να δούμε από το 1989. Όσο για την ποιότητά τους, τι να πούμε; Άλλη μια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ!

Ανέστος Μπέζος

 

Ο πολύς κ. Κοτζίας

«Θα του τράβαγα τα αυτιά (του Ζάεφ) με όλους τους τρόπους», είπε «γρατζουνώντας» ο πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζίας με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ. Βέβαια όταν ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών έκανε το «γατάκι» αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν το πολυθυμάται.

Ν.Τ.

 

Shit overdose

Όλη αυτή σαβούρα που κυριαρχεί στο πολιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό εποικοδόμημα δεν δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξαναζωντάνεψε από τον ΣΥΡΙΖΑ, επανατροφοδοτήθηκε και αναζωογονήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που το 2015 φαινόταν ότι η κοινωνία με τη στροφή της προς τα αριστερά πέταγε στα σκουπίδια όπου πραγματικά ανήκουν όλα τα κατάλοιπα του συστήματος που είχε φέρει τη χώρα σ’ αυτό το χάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε και την κοινωνία και τον εαυτό του για τα αργύρια της εξουσίας. Και αυτομάτως, όλο το σκουπιδαριό, όλα τα λύματα, όλα τα κατακάθια αναγεννήθηκαν και ξεπετάχτηκαν με νέα ορμή και θράσος από το βούρκο. Η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απρόσμενα ένα σωτήριο και διεγερτικό φιλί ζωής στην εθνική μας σαβούρα. Στην κυριολεξία τους έσωσε. Συνολικά σαν λαός και έθνος θα πάμε από υπερβολική δόση σαβούρας! Ποτέ η τηλεόραση δεν ήταν τόσο άθλια όσο είναι σήμερα δηλητηριάζοντας την κοινωνία με τα πιο τοξικά υποπροϊόντα που διαθέτει το παγκόσμιο κύκλωμα αποβλάκωσης. Στις εφημερίδες, όλα τα απόβλητα του πολιτικού συστήματος βρήκαν ξανά βήμα και εξακοντίζουν τις χιλιομασημένες τους ανοησίες. Και το δίδυμο Κούλης-Άδωνις διεκδικεί την εξουσία με αξιώσεις. Οποία κατάντια, οποίος ξεπεσμός.

Μπ. Ροϊλός

 

 

Ελληνοαμερικανάκια

Τρία Αμερικανάκια κι ένας Αμερικάνος στο Συνέδριο της Ελληνικής Οικονομίας στο Ιντερκοντινένταλ που οργάνωσε το Αμερικανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Tsipras, Mitsotakis, Pappas και Pyatt!

Μαίρη Καρβούνη

Σχόλια

Exit mobile version