Αρχική διεθνή Η Κένυα ματώνει

Η Κένυα ματώνει

Ο Ουίλιαμ Ρούτο εκλέχθηκε οριακά πέρυσι πρόεδρος της Κένυας, υποσχόμενος ότι θα βελτιώσει τη ζωή της φτωχής πλειοψηφίας. Τελικά όμως, κατόπιν πιέσεων του ΔΝΤ και των λοιπών ξένων «πιστωτών», ανακοίνωσε την κατάργηση των επιδοτήσεων σε βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και τον διπλασιασμό του ΦΠΑ…

Από την περασμένη εβδομάδα μεγάλες και οργισμένες διαδηλώσεις ξεκίνησαν από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα. Ο πρόεδρος Ρούτο κάλεσε την αστυνομία να «είναι αυστηρή απέναντι στους χούλιγκαν»… Άμ’ έπος άμ’ έργον: μέχρι στιγμής 32 διαδηλωτές έχουν δολοφονηθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και συλληφθεί.

Το νεαρό Κ.Κ. της Κένυας, που γεννήθηκε το 2019 ως μετεξέλιξη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υπό την επιρροή του παναφρικανισμού και του μαοϊσμού, προχθές ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καταγγέλλοντας «τις εγκληματικές συμμορίες του Ρούτο που αφαιρούν αδίστακτα τη ζωή των εξαθλιωμένων του Ναϊρόμπι στο όνομα της προστασίας της ειρήνης και των επενδυτών».

Το Κ.Κ. Κένυας δηλώνει: «Τέτοια κτηνωδία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε για μια μέρα παραπάνω. Καλούμε όλες τις κενυατικές μάζες να εντείνουν τη μαζική επίθεση μέχρι να αποδομηθούν όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές της κλεπτοκρατίας της Κένυας».

Σχόλια

Exit mobile version