Αυτά παθαίνει και σήμερα, το 2012, η τωρινή ηγεσία του ΚΚΕ. Ό,τι δεν το ελέγχει ή δεν μπορεί να το επιβάλει, το θεωρεί βρόμικο, προβοκατόρικο και χυδαίο.

Π.χ. με την αδικαιολόγητη αφορμή που πήρε ως σοβαρό επιχείρημα η ηγεσία του Περισσού, μια επιστολή που στείλαμε 12 ψηφοφόροι της Αριστεράς από το Ποδοχώρι Καβάλας, που θα μπορούσαμε εάν το θέλαμε να το υπογράφαμε πάνω από 50 ψηφοφόροι, που εξ αυτών οι περισσότεροι να ήταν του ΚΚΕ και οι υπόλοιποι ΣΥΡΙΖΑ. Εκδηλώναμε την αγωνία, μπροστά στη διάλυση της χώρας, να τα βρούνε μεταξύ τους. Τη στείλαμε σε όλα τα κόμματα της Αριστεράς. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ., και στις εφημερίδες: Ριζοσπάστη, Αυγή και Δρόμος της Αριστεράς. Που τους συστήναμε να κάνουν προσπάθεια να τα βρούνε. Διότι εμάς τους απλούς ψηφοφόρους της Αριστεράς, δεν μας ενδιαφέρουν οι τάχα διαφορές που έχουν μεταξύ τους, ούτε μας πείθουν ποιος έχει περισσότερο δίκιο. Σας το ξαναλέω και τώρα πάλι: Μπροστά στη διάλυση της χώρας και στην εξαθλίωση του λαού, περισσεύουν οι διαφορές σας.
Έτσι λοιπόν, δίνει ο Περισσός εντολή στη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ και κάνει μια έγγραφη καταγγελία εις βάρος ολονών που υπογράψαμε την επιστολή. Είμαστε λέει, προβοκάτορες και άλλα χυδαία και όλα αυτά από το φόβο που έχει. Να το παράδειγμα της παροιμίας που είναι και ο τίτλος της επιστολής μου. Βέβαια, δεν θα άφηνε έξω την Αυγή, κατηγορώντας της ως υποκινητή της κατάστασης. Που η Αυγή και ο Δρόμος της Αριστεράς, απλώς δημοσίευσε το κείμενό μας. Ενώ ο Ριζοσπάστης το κουτσομπόλεψε (ως επί το πλείστον). Ένας μπαμπούλας ήταν η επιστολή μας.
Δεύτερος μπαμπούλας: γράφει ο Ριζοσπάστης στις 18/6/12: «Κάποιος προβοκάτορας παρουσιάστηκε ως μέλος του ΚΚΕ και προπαγάνδιζε μέσω Ιnternet, στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, από όπου και αν είναι αυτή η κίνηση είναι βρόμικη και καταδικαστέα. Αλλά, εάν είναι δυνατόν σε μια μέρα να επηρεάσει ένα άτομο 200.000 ψηφοφόρους». Μα το ΚΚΕ έχει 90 χρόνια ζωής. Πόσα εκατομμύρια έπρεπε να είχε επηρεάσει; Κι όμως, βρίσκεται στο 4,5%.
Έλεος σύντροφοι του Περισσού, ξεμπλοκαριστείτε. Ανοίξτε τα τριπλά παράθυρα του Περισσού να δείτε λίγο έξω, υπάρχει κόσμος, δηλαδή η πλειοψηφία του λαού μας, που υποφέρει. Σταματήστε να παίζετε αυτό το ρόλο, γιατί μου θυμίζετε την περίοδο του 1937 του δικτάτορα Μεταξά, με την ψεύτικη Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, που έφτιαξε και ταλαιπώρησε το κόμμα, περίπου 3 χρόνια, αυτό τουλάχιστον μας αφήνει να καταλάβουμε η συμπεριφορά σας σήμερα. Μη φορτωθείτε αυτή τη ρετσινιά.
Γυρίστε λίγο πίσω στην απόφαση του 12ου Συνεδρίου του ΚΚΕ του 1987. Έλεγε καθαρά και παστρικά, το ΚΚΕ με την Αριστερά και το λαό για την αλλαγή προς το σοσιαλισμό. Τι συμβαίνει και δεν αναφέρεστε καθόλου; Δεν είναι δυνατόν να διαλύεται η χώρα και ένας λαός να αναστενάζει, και εσείς να λέτε, αυτοί είμαστε εμείς, δηλαδή μακριά από όλα. Αντίθετα ακριβώς από τη λογική του κομμουνιστή. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν είναι μακριά από το λαό και τα προβλήματά του.
Έτσι τουλάχιστον μας έμαθε να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε η καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, με τον μεγάλο ηγέτη Χαρίλαο Φλωράκη. Και μια σειρά ανώνυμα και επώνυμα στελέχη που βρίσκονται σήμερα στον ευρύ χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και απολαμβάνουν την ηθική ικανοποίηση του λαού. Επιβάλλεται ο απόλυτος σεβασμός στη βάση και η κορυφή να εκτελεί. Ενώ εσείς θέλετε να υποτάσσεται το λαό στις δικές σας ιδέες και αποφάσεις. Έλεος, σεβαστείτε το λαό, αυτός ας κρίνει. Τότε θα αρχίσουμε να μπαίνουμε στη λογική της Λαϊκής Εξουσίας.

Ο σύντροφός σας,
Γιάννης Γούναρης –Καβάλα

* Τοπική παροιμία

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!