Αρχική πολιτική Γκολάν – Χρέος – Ουκρανία

Γκολάν – Χρέος – Ουκρανία

Η αυτοκτονική στάση της επίσημης Ελλάδας σε τρεις διεθνείς αντιπαραθέσεις

Νέα διπλωματική ήττα υπέστη το Ισραήλ, καθώς η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε απόφαση με την οποία ζητά από το κατοχικό κράτος να αποχωρήσει από τα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία κατέλαβε το 1967 και έκτοτε κατέχει παράνομα. Η κατοχή συνοδεύτηκε από την προσφιλή στους Ισραηλινούς εθνοκάθαρση: 120 από τις 140 χιλιάδες Σύριων που κατοικούσαν εκεί εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, πόλεις και χωριά ισοπεδώθηκαν, και αντικαταστάθηκαν από 40 παράνομους εποικισμούς (στη φωτογραφία, ο παράνομος ισραηλινός εποικισμός Κατσρίν). Το 1981 το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι προσαρτά τα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά ο ΟΗΕ κήρυξε άκυρη αυτήν την παράνομη προσάρτηση. Την προχθεσινή, νέα απόφαση καταψήφισε μόνο το Ισραήλ και ο σκληρός αγγλοσαξονικός πυρήνας: ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία. Όλες οι υπόλοιπες χώρες του Δυτικού μπλοκ προτίμησαν να απέχουν. «Φυσικά» αυτό έπραξε και η Ελλάδα, παρόλο που η τουρκική κατοχή στην Κύπρο (συνοδευόμενη κι εκεί από αντικατάσταση των γηγενών με εποίκους) θα δικαιολογούσε –ή, σωστότερα, θα επέβαλλε– μια διαφορετική στάση.

Διαφορετική στάση από αυτήν που τήρησε η πλειοψηφία των Δυτικών χωρών επιβαλλόταν για την Ελλάδα και σε άλλη μία πρόταση που υποβλήθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υπό τον τίτλο «Προώθηση της χωρίς αποκλεισμούς και αποτελεσματικής διεθνούς φορολογικής συνεργασίας». Στόχος της πρότασης είναι ένα δικαιότερο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα, καθώς και η αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους μέσω της αναδιάρθρωσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που παραμένει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των διεθνών «πιστωτών»-ληστών. Έτσι γίνεται κατανοητή η λυσσαλέα αντίθεση των Δυτικών χωρών, που καταψήφισαν ομαδόν την πρόταση – η οποία όμως υπερψηφίστηκε από 125 χώρες, και κατέστη έτσι επίσημη απόφαση του ΟΗΕ. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό (σε κάποιον που δεν γνωρίζει το ποιόν της ελλαδικής ελίτ…) είναι η αρνητική ψήφος μιας Ελλάδας-αποικίας που ασφυκτιά από το χρέος, σε μια απόφαση που ευνοεί την κινητοποίηση εγχώριων πόρων για αναπτυξιακά έργα και προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και την καταπολέμηση των παράνομων χρηματοοικονομικών ροών.

Ισχυρότατες αεροναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και Σία έχουν συγκεντρωθεί στη Μέση Ανατολή, και δισεκατομμύρια δολάρια ρέουν προς το Ισραήλ, με την Ουκρανία να φαίνεται ότι περνά σε δεύτερη μοίρα. Έτσι εξαντλούνται τα έμψυχα και άψυχα αποθέματα του Κιέβου ενώ πλησιάζει επικίνδυνα ο «ρωσικός χειμώνας». Σε αυτό το φόντο το καθεστώς Ζελένσκι δέχεται ένα ακόμη χτύπημα, αυτή τη φορά από την Ουγγαρία. Πρόσφατα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν προειδοποιούσε ότι δεν θα αποδεχθεί έναρξη διαδικασίας ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε., και προχθές ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτου δήλωνε: «Δεν θα στείλουμε ποτέ όπλα στην Ουκρανία, διότι όσο περισσότερα όπλα στέλνονται, τόσο περισσότερο θα διαρκεί ο πόλεμος, και τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα πεθαίνουν». Και εξηγούσε: «Στην Ουκρανία υπάρχει μια σημαντική ουγγρική κοινότητα, της οποίας τα μέλη επιστρατεύονται και σκοτώνονται. Άρα θα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την επιβολή μιας διπλωματικής λύσης». Είναι άλλο ένα ζήτημα στο οποίο η Ελλάδα ακολουθεί αυτοκτονική πολιτική, λεηλατώντας τα μέσα άμυνας των νησιών της και αδειάζοντας τις αποθήκες της προκειμένου να εξοπλίζει την Ουκρανία! Και, το χειρότερο, αδιαφορεί για τις τύχες του ελληνισμού της Αζοφικής, πάλι σε αντίθεση με τη φροντίδα κάθε «κανονικής» χώρας για τους ομοεθνείς της σε εμπόλεμες ζώνες.

Ε.Φ.

Σχόλια

Exit mobile version