Αρχική στήλες όσα θάφτηκαν Φοιτητές χωρίς συγγράμματα φέτος

Φοιτητές χωρίς συγγράμματα φέτος

Και κάπως έτσι φτάνουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα

 

Οι φοιτητές όλης της χώρας δεν πρόκειται να πάρουν τα βιβλία τους φέτος. Αιτία; Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν πληρώσει τους εκδότες εδώ και τρία χρόνια για τα συγγράμματα που παράγουν και διανέμουν στους φοιτητές.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εκδοτών Πανεπιστημιακών Βιβλίων αποφάσισε να σταματήσει τη χορήγηση «τσάμπα και βερεσέ» των συγγραμμάτων αφού το ελληνικό κράτος αθετεί και δεν πληρώνει όπως θα έπρεπε την αξία τους. Η δίχρονη και τρίχρονη καθυστέρηση πληρωμής των συγγραμμάτων έχει δημιουργήσει όρους ασφυξίας στους εκδότες και γι’ αυτό οδηγήθηκαν στην «δύσκολη», όπως οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν, απόφαση.

Ο λαλίστατος και πονηρός υπουργός Παιδείας ποιεί την νήσσα. Δεν λέει τίποτα προς στιγμήν, σκεπτόμενος κάποια εξυπνακίστικη διαφυγή από το θέμα. Ίσως μας πει ότι είναι σημαντικότερο να ερωτεύονται οι φοιτητές παρά να φορτώνονται συγγράμματα αμφίβολης πρακτικής αξίας…

Στην ουσία πρόκειται για την εφαρμογή ενός σχεδίου που συντονίζεται από το Μαξίμου με πρωτεργάτες τους Τσίπρα-Δραγασάκη: παύση εσωτερικών πληρωμών πολλών εκ των υποχρεώσεων του κράτους, πέρα από τις επίσημες περικοπές. Με τον τρόπο αυτόν Δραγασάκης και Τσακαλώτος πετυχαίνουν πρωτογενή πλεονάσματα και ο Τσίπρας κοκορεύεται για τεράστιες οικονομικές επιτυχίες…

Θα το λύσουν το πρόβλημα. Πώς; Πληρώνοντας κάτι τις από τα χρωστούμενα (φυσικά όχι όλα) και φορτώνοντας υποσχέσεις για εξόφληση στο μέλλον. Τώρα, αν θα ταλαιπωρηθούν τόσο οι εκδότες όσο και οι φοιτητές δεν πολυαπασχολεί το Μαξίμου. Έχει πιο σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει… Να κάμψει τις αντιρρήσεις του ΚΑΣ, να καλύψει τον Καμμένο και τα καμώματά του στο Λονδίνο, να ψηφίσει τον «σημαντικότατο» νόμο για την νομική αλλαγή του φύλου στα 15, να ξελασπώσει τους εφοπλιστές για τη ρύπανση του Σαρωνικού, να φτιάξει μια τελείως «πασοκική» ΕΡΤ, να τα βρει με τους καναλάρχες, τους δικαστές κόκ.

 

Σχόλια

Exit mobile version