Αρχική πολιτική Φασισμός Α.Ε.

Φασισμός Α.Ε.

Νέο ντοκιμαντέρ από τους δημιουργούς των Debtocracy και Catastroika

Σε ένα κατάμεστο Floral, στα Εξάρχεια, ο Άρης Χατζηστεφάνου και ο Λεωνίδας Βατικιώτης παραγωγοί των Debtocracy και Catastroika παρουσίασαν το βράδυ της Τετάρτης ένα πρώτο δείγμα από το νέο τους ντοκιμαντέρ, με τίτλο Φασισμός Α.Ε. ή, αν προτιμάτε, Fascism Inc και το πρώτο διαφημιστικό video.
Η νέα δημοσιογραφική έρευνα επικεντρώνεται στη σχέση της οικονομίας με τον φασισμό, θέμα επίκαιρο που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και σύμφωνα με τους δημιουργούς «φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Θεωρώντας ότι η μάχη με το φασισμό μόλις ξεκίνησε στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, το ντοκιμαντέρ αναζητά τις βαθύτερες διασυνδέσεις της άκρας δεξιάς και του φασιστικού παρακράτους με τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ από την Ιταλία και τη Γερμανία του ’30 μέχρι την Ελλάδα της Kατοχής, της δικτατορίας και του σήμερα».
Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να είναι έτοιμο προς δωρεάν διάθεση μέσα στους επόμενους μήνες, έχοντας για συμμάχους τρία αυτοδιαχειριζόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Την ΕΡΤ, την Εφημερίδα των Συντακτών και το περιοδικό Unfollow τα οποία στηρίζουν το εγχείρημα ως χορηγοί επικοινωνίας όπως και η ραδιοφωνική και τηλεοπτική Ελληνοφρένεια. Οι δημιουργοί, απορρίπτουν -όπως και τις προηγούμενες φορές- κάθε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρίες, ανακοινώνοντας ότι το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης.
Τα έξοδα για την υλοποίηση του ντοκιμαντέρ θα συγκεντρωθούν από τους ίδιους τους πολίτες, στέλνοντας οποιοδήποτε ποσό μέσω Paypal ή τραπεζικού λογαριασμού, αναφέροντας εάν θέλουν να μην εμφανίζεται το όνομά τους στους τίτλους τέλους. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ντοκιμαντέρ infowarproductions.com/fasismosae

Σχόλια

Exit mobile version