έξω τ. 32

Μουσική γέφυρα – Ζουρνάδες και γκάιντες – Νίκος Καββαδίας

Μουσική γέφυρα
Τραγούδια από τη λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και της Τουρκίας, με στίχους και μουσική που κινούνται γύρω από κοινά μουσικά σταυροδρόμια, θα ξετυλίξουν η Τουρκάλα τραγουδίστρια Fide Kοksal μαζί με τους Αντώνη Απέργη (κιθάρα), Οδυσσέα Ζαφειρόπουλο (βιολί), Μιχάλη Σωτηράκη (λαούτο, τζουράς) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (κρουστά). Η συναυλία θα δοθεί την Τρίτη το βράδυ στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φ. Ανωγειανάκη (Διογένους 1-3, Πλάκα), στις 8.30 μ.μ.
Ζουρνάδες και γκάιντες
Σε δυο «ταπεινά» όργανα τους αυλούς και τους ασκούς αλλά και στις παραλλαγές τους (φλογέρα, ζουρνάς, γκάιντα, τσαμπούνα, ασκομαντούρα κ.λπ.) είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα «σφραγίσει» το φετινό φεστιβάλ του Θεάτρου Πέτρας. Μουσικοί, ερασιτέχνες και επαγγελματίες οι οποίοι καλύπτουν όλες τις γεωγραφικές ενότητες της χώρας, ανάμεσά τους ο Πετρολούκας Χαλκιάς θα συναντηθούν την Τετάρτη το βράδυ ( 9 μ.μ.) σ’ ένα πανηγυρικό κι αποχαιρετιστήριο φινάλε του φετινού καλοκαιριού.
Νίκος Καββαδίας
Εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καββαδία οργανώνουν την Πέμπτη το βράδυ (20.30 μ.μ.) οι εκδόσεις  Άγρα στους χώρους του βιβλιοπωλείου Ιανός. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο συγγραφέας Δημήτρης Καλοκύρης, η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Μαίρη Μικέ και ο συγγραφέας Φίλιππος Φιλίππου. Αποσπάσματα από το έργο του ποιητή θα διαβάσει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.
Σχόλια

Exit mobile version