Αρχική πολιτική Ετράπη σε φυγή ο Δήμαρχος Γαλατσίου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ετράπη σε φυγή ο Δήμαρχος Γαλατσίου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρωτοφανή και θλιβερά γεγονότα συνέβησαν την Τρίτη 19/3 κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου.

Από νωρίς είχαν κατακλίσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεκάδες εκπρόσωποι Συλλόγων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης μας, της Ένωσης Γονέων και της τοπικής ΕΛΜΕ.

Εκπαιδευτικός από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας δείχνει στο Δήμαρχο Γαλατσίου κομμάτι από μπετόν που έπεσε μέσα σε σχολική αίθουσα

Οι φορείς αυτοί είχαν καταθέσει έγκαιρα, με όλες νόμιμες διαδικασίες, μια ανακοίνωση επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφερόταν σε μια σειρά από μεγάλα προβλήματα που αφορούν τα σχολεία της Γκράβας και θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά κυρίως την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου επιχείρησε με κάθε μέσο να αποφευχθεί η ανάγνωση των επιστολών. Η πίεση των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών ήταν τόσο μεγάλη που, παρά τις υπεκφυγές της διοίκησης, ξεκίνησαν να ομιλούν περιγράφοντας τα προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος. Και ενώ η συζήτηση είχε ξεκινήσει αιφνιδιαστικά η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου προχώρησε στην ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης διακόπτοντας τους ομιλητές. Οι διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων φορέων και όλων των συμβούλων της αντιπολίτευσης δυνάμωσαν και ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Παπαδοκωστόπουλος άρχισε να διαβάζει τις επιστολές των φορέων που παράνομα δεν είχαν αναγνωσθεί από τον Γραμματέα του Δ.Σ.

Υπό την πίεση αυτή, με υπόδειξη του Δημάρχου της πόλης, Γ. Μαρκόπουλου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την διακοπή της συνεδρίασης και η διοίκηση εγκατάλειψε την αίθουσα συνεδριάσεων.

Η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του συνόλου των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Δόθηκε νέο ραντεβού για τις 9 Απριλίου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου με θέμα τα προβλήματα των σχολείων.

 

Μ.Α.

Σχόλια

Exit mobile version