εν τάχει (φύλλο 462)

Αβρότητες Τσαβούσογλου…

 

Δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου – ασχολίαστες…

«Ο ίδιος ο Ε/Κ ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης παραδέχτηκε ότι οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα εκεί. Έχουν δικαιώματα εκεί οι Τ/Κ;, τον ρώτησα. Ναι έχουν, μου είπε. Τότε γιατί δεν τα θέτεις υπό εγγύηση; Τώρα δεν μπορώ, είπε. Τότε πότε; Όταν αρχίσει η πώληση, είπε. Νίκο του είπα, αν τώρα δεν μπορείς να το εγγυηθείς τότε ποια είναι η εγγύηση ότι θα τα εγγυηθείς όταν αρχίσεις να πουλάς; Δεν απαντά τίποτα. Το λέμε καθαρά, ή το εγγυάστε ή έχουμε τα γεωτρύπανα μας και ξεκινούμε κι εμείς».

«Για μας αυτού του είδους οι απειλές της Ε/Κ διοίκησης δεν έχουν κανένα νόημα. Ξέρουν και αυτοί ότι δεν μπορούν να κάνουν βήμα εναντίον μας, και αν το τολμήσουν θα πάρουν την απάντηση τους όπως έγινε και στο παρελθόν. Επομένως στην πραγματικότητα και εκείνοι γνωρίζουν τα όρια τους αλλά λόγω εσωτερικής πολιτικής κάνουν τέτοιες εργασίες. Πηγαίνουν στην Ε.Ε. και προσπαθούν να τους κάνουν να πάρουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, δεν τα κατάφεραν. Επειδή σε αυτό το θέμα εμείς κάναμε τις απαραίτητες ενημερώσεις».

 

 

Ερντογάν speaking

 

Νέες, προκλητικές δηλώσεις του Τ. Ερντογάν, αναφορικά με τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η “νότια Κύπρος” (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα».

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της “νότιας Κύπρου”, η οποία εντάχθηκε στην Ε.Ε. με ύποπτο τρόπο, τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” με τη δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η Ε.Ε. δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η “νότια Κύπρος” εντάχθηκε στην Ε.Ε. ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η “βόρεια Κύπρος” που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. H E.E. δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πώς να πιστέψουμε αυτή την Ε.Ε.; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!».

Πού γράφουν την Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία είναι φανερό…

Σχόλια

Exit mobile version