Εν ολίγοις (φ.293)

Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

 

Στο ΣτΕ η υπόθεση των αεροδρομίων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένη να προβεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), ώστε να αποτραπεί το ξεπούλημα των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία, αλλά και η Ολομέλεια του ΣτΕ, που θα εκδικάσει στις 8 Γενάρη την προσφυγή της ΟΣΥΠΑ, Περιφερειακών Ενοτήτων, συνδικαλιστικών ενώσεων, κατά της πρόσφατης συμφωνίας ιδιωτικοποίησης. Την ημέρα της εκδίκασης θα προκηρύξει 24ωρη απεργία, «ως ελάχιστο δείγμα αντίδρασης στην προωθούμενη εκχώρηση των ελληνικών αεροδρομίων και της εθνικής κυριαρχίας στο γερμανικό κράτος». Με αφορμή την απεργία, καλεί «τους συναδέλφους να βρίσκονται στο ΣτΕ, για να καταδείξουμε την καθολική αντίδρασή μας και την απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας». Καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, σε αγωνιστική συμπαράσταση «ώστε να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας».

 

Μπλόκο στην έκδοση των πέντε φοιτητών

Τρεις διαδοχικές δίκες, την Πέμπτη 7, την Παρασκευή 8 και τη Δευτέρα 11 Γενάρη, θα διεξαχθούν στο Εφετείο Αθηνών για το θέμα της έκδοσης στην Ιταλία των πέντε Ελλήνων φοιτητών, ηλικίας 19, 21, 23, 23 και 24 ετών, που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην πανευρωπαϊκή διαδήλωση No-Expo της 1ης Μάη 2015, στο Μιλάνο. Ευρωπαϊκό ένταλμα έκδοσης, δηλαδή από μία χώρα της Ε.Ε. στην άλλη, για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους δεν έχει υπάρξει ποτέ. Έχουν υπάρξει μόνο διεθνή εντάλματα έκδοσης που αφορούσαν κακουργήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών και εμπόριο όπλων. Αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πέντε φοιτητές έχουν λάβει μια σειρά από φορείς, κόμματα, πολιτικές συλλογικότητες, δημοτικά συμβούλια, η Περιφέρεια Αττικής, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία κ.ά.

 

Δόλος πρώτου βαθμού

«Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι να κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο», δήλωσε από τηλεοράσεως η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη. Όμορφος κόσμος, δηλαδή, αγγελικά πλασμένος. Διαβεβαίωσε πως «όσοι σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να κάνουν ρυθμίσεις», κατέληξε, υπενθυμίζοντας το κούρεμα, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, την αλλαγή επιτοκίου κ.λπ. Δεν είπε φυσικά η πρώην υπουργός ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον διατηρούν οι τράπεζες. Δεν είπε, επίσης, πως αυτή η αδυναμία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών προέκυψε λόγω μεθοδευμένης φτωχοποίησης της ελληνικής οικονομίας – γεγονός που συνιστά και θα συνιστά εις τους αιώνες βαρύτατο δόλο.

Σχόλια

Exit mobile version