Αρχική διεθνή Εδώ είναι Βαλκάνια (5/2/2022)

Εδώ είναι Βαλκάνια (5/2/2022)

► Ο πρόεδρος της «Β.Μ.» Πενταρόφσκι υποδέχτηκε την οργάνωση «Ίλιντεν» (OMO Iliden Pirin, εκτός νόμου στη Βουλγαρία), που διεκδικεί δικαιώματα Μακεδονικής εθνότητας στη Βουλγαρία. Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών εξοργίστηκε και διαμαρτυρήθηκε. Ο διάλογος κατά τ’ άλλα προχωράει μια χαρά.

► «Δεν θα σχολιάσω τι είπε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πετκόφ. «Ας μην δικαιολογούμαστε με το τι κάνουν ξένες χώρες, ας σηκώσουμε τα μανίκια κι ας πιάσουμε δουλειά». Άλλη μια επιτυχημένη συμφωνία ετοιμάζεται.

► Τελικά, τι ήταν ο Γκότσε Ντέλτσεφ; Βορειομακεδών ή Βούλγαρος;

► Ο Αμερικανός υποστράτηγος Ταμπόρ, επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, που θα εγκατασταθεί στην Αλβανία: «Μπορώ να σας πω ότι έχουμε να κάνουμε με μια αφοσιωμένη δύναμη… Υπάρχει εξαιρετική υποστήριξη από την αλβανική κυβέρνηση… Είναι υπέροχοι σύμμαχοι…». No comments.

► Πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης από τον ομόλογό του στη «Β.Μ.», και νέο στο επάγγελμα, κ. Κοβατσέφσκι. Ωχ, τον τρόμαξε τον άνθρωπο!

► Στη Βουλγαρία εξετάζεται η υπόθεση της Bulgargaz σχετικά με την άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου. Ενώ η κρατική εταιρία είχε το δύσκολο έργο να αναλάβει όλο το κόστος για την υπόθεση της διανομής, το μεταπωλούσε σε εταιρίες τηλεθέρμανσης και… τα γνωστά. Μήπως θα μπορούσαν να εξετάσουν και τις δικές μας ΔΕΚΟ;

► «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα βοηθήσει τη Βόρεια Μακεδονία και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να προωθήσουν την ειρήνη… μπλαμπλαμπλα» δήλωσε ο Sir Στιούαρτ Πιτς, Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου για τα Δυτικά Βαλκάνια και πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε, Sir!

► Ο επικεφαλής του κόμματος «Συμμαχία για την Ένωση των Ρουμάνων» δήλωσε ότι ο ηγέτης της φασιστικής Σιδηράς Φρουράς την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε «καλές πράξεις». Η κρίση αναπαράγει τα τέρατα.

► Στη συνάντηση της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς στην Ισπανία είχαν την τιμητική τους και βαλκάνιοι φυρερίσκοι. Μαζί με τον Ορμπάν και την Λεπέν συναντήθηκαν ακροδεξιοί από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για να υπερασπιστούν… τις ευρωπαϊκές αξίες και την ειρήνη. Χορεύουν τα τέρατα.

► Στο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας στη Σερβία, 15 από τις 19 Ελληνίδες αθλήτριες κατέκτησαν μετάλλιο. Με όσα συμβαίνουν, μαζί σας κορίτσια!

► «Εμένα η μάνα που με γέννησε είναι η Αλβανία και ο τόπος που με ανάθρεψε είναι η Ελλάδα. Εγώ και τις δύο σημαίες τις είχα πάντα δεμένες μαζί». Τάδε έφη Γιάννης Φεϊζουλάι, πρωταθλητής στο kick boxing. Μαζί σου Γιάννη!

Σχόλια

Exit mobile version