«Αναπτύξτε μας (κι άλλο)… γιατί χανόμαστε!», αναφέρει σ’ ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ
Σχολιάζοντας με το δικό της τρόπο τα παραδείγματα σταδιακής συρρίκνωσης του άλλοτε κραταιού οργανισμού από το γερμανικό μάνατζμεντ της Ντόιτσε Τέλεκομ:
«Πρώτα ανέπτυξαν την Cosmofon και την Germanos Telecom στα Σκόπια.
Γερμανοί είμαστε, Germanos πουλάμε.
Έτσι, με 190 εκατ. ευρώ ξεμπερδέψαμε… με τους «γυφτοσκοπιανούς».
Συνέχισαν ακάθεκτοι αναπτύσσοντας την Telekom Serbia, γνωστή φωλιά του κουμουνιστοσυμμορίτη Μιλόσεβιτς, για άλλα 380 εκατ. ευρώ.
Προχώρησαν στη Βουλγαρία, καθάρισαν και εκεί την Germanos Telecom αλλά και την Globul, παλιά γιάφκα του Ζίβκοφ, με 717 εκατ. ευρώ.
Έπειτα ακολούθησε η Ελλάδα, όπου έκλεισαν πάνω από 300 καταστήματα του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων και το OTE-Shop στα Εξάρχεια. Γνωστό άντρο του αναρχοκομμουνισμού.
Ανακάλυψαν με φρίκη ότι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι είχαν αναρτήσει πλάκα με τα ονόματα 17 εκτελεσμένων (ΟΤΕτζήδων) από τους ναζί, στις 7 Μάη 1944. Πλήρης διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας. Στην πραγματικότητα, στην προσπάθειά τους από τότε να αναπτύξουν τον ΟΤΕ διεξήγαγον αντικομμουνιστικόν αγώνα, όπως είπε πρόσφατα και ο χρυσαυγίτης γιος για το ναζιστή πατέρα του, Φον Γιοσμά!
Μετά πούλησαν το δορυφόρο της Hellas-sat άλλα 208 εκατ. ευρώ. Τι δουλειά έχει η Ψωροκώσταινα με τις δορυφορικές επικοινωνίες…
Μ’ αυτά και μ’ αυτά τα αναπτυξιακά ξεπουλήματα των θυγατρικών εταιριών του ομίλου ΟΤΕ στα Βαλκάνια και του δορυφόρου τσίμπησε ήδη η D.T 1,5 δισ. ευρώ.
Με τόση ανάπτυξη κατάφεραν να καταργήσουν πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας, στέλνοντας τους περισσότερους σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και τον λογαριασμό στα ασφαλιστικά ταμεία».
Το πιο ακραίο, όμως, είναι αυτό που αναφέρουν στο τέλος, κοσμώντας το και με ανάλογες φωτογραφίες. Τα παλιά καλώδια τα οποία ξηλώνονται από τα φρεάτια του ΟΤΕ, τα φορτώνουν σε φορτηγά και τα στέλνουν ακατέργαστα στη Γερμανία. Και μιλάμε για εκατομμύρια τόνους από χαλκό και μολύβι. «Δεν αφήνουν ούτε δεκάρα τσακιστή προστιθέμενης αξίας στη χώρα», σχολιάζουν οι εργαζόμενοι, υποδεικνύοντας ότι ανάλογη ανάπτυξη περιμένει και τις άλλες υπό εκποίηση δημόσιες επιχειρήσεις.