Η ισότητα και η αλληλεγγύη στο επίκεντρο και φέτος

Με γενικό σύνθημα «Σημαία μας η ισότητα – Όπλο μας η αλληλεγγύη», ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας, που για άλλη μία χρονιά αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.  Αυτή η μεγάλη αντιρατσιστική γιορτή υψώνει και φέτος τη σημαία της ισότητας, σηκώνει το όπλο της αλληλεγγύης και καλεί για μαζικά, ηχηρά, δυνατά «όχι» στη ρατσιστική βία, «όχι» στην περιστολή των δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών, «όχι» στην απαξίωση της κοινω νίας. Αντλεί δύναμη και ελπίδα από τους όλο και περισσότερους χώρους και ανθρώπους που αυτο-οργανώνονται και αντιστέκονται – πολλές φορές με τρόπους ιδιαίτερα αποτελεσματικούς και απολύτως φρέσκους.
Απ’ τις εκατοντάδες δομές αλληλεγγύης που ανθίζουν στις γειτονιές προσφέροντας τροφή, φάρμακα και ενισχυτική διδασκαλία σε όσους έχουν ανάγκη, μέχρι τα αυτοδιαχειριστικά εργατικά/εργασιακά εγχειρήματα των τελευταίων χρόνων και από την πανσπερμία των αυτο-οργανωμένων στεκιών των συνοικιών μέχρι τις λαϊκές συνελεύσεις και τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που στήνονται καθημερινά κατά τόπους απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα, είναι αμέτρητοι οι άνθρωποι εκείνοι που δείχνουν αποφασισμένοι να μη συναινέσουν παθητικά στην εδραίωση του τοπίου της μνημονιακής καταστροφής.

Πλούσιο πρόγραμμα

Οι σημερινές συζητήσεις περιλαμβάνουν τις θεματικές: Στρατόπεδα κράτησης και Ευρώπη Φρούριο: Ξένιος Δίας, απελάσεις και εκδόσεις, Ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις: αντίσταση και αυτοοργάνωση, Κρατική καταστολή-Βασανιστήρια-Ηλεκτρονική επιτήρηση και πανοπτικός έλεγχος, Τροχαία Εγκλήματα: «Παράπλευρες απώλειες» της δικτατορίας του αυτοκινήτου. Αύριο, Κυριακή, όσοι βρεθούν στο χώρο του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις θεματικές: Μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα των μνημονίων, του ρατσισμού και της φασιστικής τρομοκρατίας: Από τη Μανωλάδα στο φιάσκο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, Δομές και δίκτυα έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης: παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, Ποια αντίσταση στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό και Ο αγώνας του τούρκικου λαού ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον κρατικό αυταρχισμό.
Συνελεύσεις και συζητήσεις διοργανώνονται επίσης στο Αντιφασιστικό Χωριό και στο χώρο «Μedia από τα κάτω».
Στις συναυλίες ξεχωρίζουν σήμερα ο Ορφέας Περίδης, ο Διονύσης Τσακνής, οι Grupyorum, η Μάρθα Φριντζήλα και αύριο ο Πετρολούκας Χαλκιάς, οι Χαΐνηδες, οι Mode Plagal.

28-30 Ιουνίου 2013

Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ (Στάση ΗΣΑΠ Ειρήνη)

Εισιτήριο 5 ευρώ, ενώ υπάρχει και τριήμερο εισιτήριο με 10 ευρώ. Η είσοδος για μετανάστες και πρόσφυγες είναι δωρεάν. Ο χώρος του Φεστιβάλ διαθέτει παρκινγκ για αυτοκίνητα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!