Αρχική πολιτισμός Πολιτισμός & βαρβαρότητα τ.117

Πολιτισμός & βαρβαρότητα τ.117

Του Ηρόστρατου. Όταν ο Γιώργος (Ανατολάκης) κρατούσε τους αντιπάλους μακριά από τα δίχτυα της ομάδας με κάθε τρόπο, δεν φανταζόμουν πως κάποτε θα αγωνιούσε τόσο και για τη σωτηρία της πατρίδας.

Τότε ήταν κολλητός με το Γεωργάτο και τον Ελευθερόπουλο, τώρα με τον Πλεύρη και τον Βελλόπουλο.
Φτωχέ Καρατζα-φίρερ, πριν Α-λέκτωρ φωνήσαι σε πρόδωσαν οι αγαπημένοι σου μαθητές. Κι ο προκάτοχός σου είχε έναν Ιούδα. Εσύ τους έχασες στο μέτρημα…

Μόνος ή Μάνος;
Το αγαπημένο κόμμα των «ανησυχούντων» διανοούμενων, η όλο νέες ιδέες και ήθη Δράση του κυρίου Μάνου, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση, δεν δίστασε να πετάξει έξω τον μέχρι χθες συνεργάτη και σύμμαχό του Γρηγόρη Βαλλιανάτο. Βλέπετε, θεωρεί πως παρέα με το νέο αστέρι των ΜΜΕ, τον κ. Τζήμερο, θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. Οι πρώην σύμμαχοι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, είναι ιδιαιτέρως καυστικοί:
«Με έκπληξη διαβάσαμε το τελεσίγραφο του κ. Τζήμερου με το βέτο στη συμμετοχή του κ. Βαλλιανάτου, προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, στη συνεργασία Δημιουργία Ξανά-Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, αναιρώντας όσα είχε συμφωνήσει μόλις 24 ώρες πριν. Το νέο “ήθος” και ο νέος “πολιτικός πολιτισμός”, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι εδώ».
Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ
Θα αναρωτιέστε γιατί αυτός ο Μάνος έχει φαγωθεί αν μπει στη Βουλή. Το μυστικό βρίσκεται σε ένα… γράμμα! Το «Κάππα». Πρόκειται για το όνομα ΜΚΟ που έχει συστήσει ο αρχηγός της Δράσης με τον Γιάννη Στουρνάρα του ΙΟΒΕ (νυν υπηρεσιακό υπουργό ανάπτυξης». Σκοπός της ΜΚΟ η «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας. Με το αζημίωτο, φυσικά. Προβλέπονται πολλές θέσεις εργασίας για πρόθυμους διανοούμενους και μη….

Δεν είμαι εγώ ομοφοβικός, αυτός είναι ομοφυλόφιλος!
Τζήμερου το ανάγνωσμα, για να καταλάβετε τι ιδέες έχει περί πολιτικής: «…Με ενοχλεί επίσης η τάση του Βαλλιανάτου να προκαλεί και συχνά να μπερδεύει τον ρόλο του ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων με τον ρόλο του πολιτικού.
Για να μην με παρεξηγήσετε: θεωρώ ότι κάθε ενήλικας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το σώμα του όπως του αρέσει και καμία διάκριση δεν θα πρέπει να γίνεται εις βάρος ανθρώπων για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, άρα υποστηρίζω τον ακτιβισμό του Βαλιανάτου. Όμως η πολιτική είναι ένα άλλο πράγμα….». Ή αλλιώς: «Δεν έχω τίποτα με τους ξένους, αλλά αυτοί οι ξένοι δεν είναι από δω». (Οβελίξ)
Μέρες σκοταδισμού… Τι λένε τώρα οι διανοούμενοί μας;

Σκηνοθέτης-ακτιβιστής
Δεν ξέρω αν έχουν κι εκεί Τζήμερο για να καταγγείλει τον Φατίχ Ακίν που μπλέκει τον κινηματογράφο με τον ακτιβισμό… Πάντως, ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Μαζί /ποτέ της Άκρης του ουρανού και του Soul Kitchen, ταράζει πάλι τα νερά με το Μολύνοντας τον Παράδεισο, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Το έργο ολοκληρώθηκε μετά από πέντε χρόνια γυρισμάτων (από το 2007 ώς το 2012) και την καταγραφή των αγώνων των κατοίκων του Καμπούρνου, ενός χωριού της κεντρικής Τουρκίας, για να προστατεύσουν τον τόπο τους από την εγκατάσταση μιας χαβούζας, ενός σκουπιδότοπου… Αν και θεωρεί πολύ δύσκολο μια κινηματογραφική ταινία να μπορέσει να ανατρέψει σχέδια πίσω από τα οποία κρύβονται μεγάλα συμφέροντα, ωστόσο, αυτή τη στιγμή -και σίγουρα έπαιξε ρόλο και η επιμονή του Ακίν- οι Αρχές υποσχέθηκαν πως ο σκουπιδότοπος σε δυο χρόνια θα έχει κλείσει.

Αποχαιρετώντας τον Παύλο
Μετά την αποτυχία να επανεκλεγεί και την αντικατάστασή του από τηλεοπτική παραγωγό του Mega (στην υπηρεσιακή κυβέρνηση), ο Παύλος είναι πολύ πικραμένος. Και τι δεν είπε, στον Επενδυτή:
«(Το ΠΑΣΟΚ) Από μηχανισμός παραγωγής και επεξεργασίας ιδεών για όλη την κοινωνία έγινε μηχανισμός εκπλήρωσης προσωπικών στόχων και μικρο-εξυπηρετήσεων και έπαψε να έχει ρόλο, όταν αδυνατούσε πια να τους εξυπηρετήσει. Ο κυνισμός μιας μειοψηφικής νομενκλατούρας δεν έχει αποκαρδιώσει τα μέλη που πιστεύουν σ’ αυτό που δημιούργησαν. Και αυτό διότι το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν αυτά τα στελέχη είναι βαθιά ριζωμένο στις αρχές και τις αξίες του Έλληνα….».
Μειοψηφική νομενκλατούρα; Τέτοια αυτοκριτική; Μπράβο Παύλο! Άντε βρε και καλός πολίτης!

Αντιγράφω:
«…Τρία νέα διακεκριμένα πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που αν και εκπροσωπούν διαφορετικές τάσεις της ελληνικής κοινωνίας, τους συνδέει η ανάγκη να σώσουν την πάρτη τους και να βγουν βουλευτές, υποδέχθηκε χθες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της νέας προεκλογικής στρατηγικής «Οι απεγνωσμένοι παντού χωράνε».
Συγκεκριμένα, ο Βλάσης Τσάκας που εκπροσωπεί το Αραβο-ευρωπαϊκό μέτωπο, η Τζούλια Αλεξανδράτου εκ μέρους της Ύπτιας πτέρυγας των Ευρωπαϊστών και ο Όζι Όσμπορν που προέρχεται από τα σπλάχνα της «ευρωχεβιμεταλλάδικης» τάσης, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε εκλόγιμη θέση, προκειμένου -όπως είπε ο πρόεδρος- «να βοηθήσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και κατά συνέπεια την Ελλάδα να σταθεί και πάλι όρθια».
Μαζί με τους τρεις, ο κ. Σαμαράς, καλωσόρησε στην «παναστρατιά» και τον Γιάννη, τον διανομέα πίτσας, εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού μετώπου οδηγών παπακίων χωρίς ποδιά, που βρέθηκε τυχαία στα γραφεία της Συγγρού για να κάνει διανομή και πείστηκε να συστρατευθεί κι αυτός, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μετά είχε διανομή στα γραφεία του ΛΑΟΣ, όπου υπήρχε περίπτωση να τον υφαρπάξουν και να τον βάλουν υποψήφιο εκεί…» (από το protagon/ τα σχόλια περιττά).

 

Σχόλια

Exit mobile version