Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Γ. Πεταλωτής – Λαμπράκης

Όσα θάφτηκαν: Γ. Πεταλωτής – Λαμπράκης

Ήταν ένας θλιβερός, φοβισμένος και επικίνδυνος Γκεμπελίσκος. Έντρομος από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, αποφασισμένος, όμως, να φέρει σε πέρας την εντολή των ποικίλων αφεντικών του, χωρίς να υπολογίζει την προσωπική ξεφτίλα μπροστά στο κοινό καλό του συστήματος.

Στοχοπροσηλωμένος.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο λόγος, έτσι όπως εμφανίστηκε  στο MEGA, την παραμονή της μεγάλης  κυριακάτικης λαοσύναξης στο Σύνταγμα.

Στην οθόνη της τηλεόρασης, έβλεπες το «κάδρο» της εξουσίας να αισθάνεται τη λαϊκή απειλή και να επιτίθεται, να γίνεται επικίνδυνο, να δηλώνει πως είναι αποφασισμένο να υπερασπισθεί την κυριαρχία του.

Ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Καψής  και στο «παράθυρο» ο Πεταλωτή και αν και έλειπε η τρόικα, την ένιωθες έντονα παρούσα.
Το σύστημα, η εξουσία, ο αντίπαλος και ο «στόχος» του λαού.
Αφορμή οι «επιθέσεις» ενάντια στον Πεταλωτή από τον κόσμο στην Αργυρούπολη, όταν πήγε να μιλήσει για τις προσπάθειες της κυβέρνησης «να σώσει τον τόπο».
«Είναι τραγικό οι συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, σε όλη την Ελλάδα, όλο αυτό το διάστημα την ώρα που κάνει μια πραγματική προσπάθεια να βρεθεί δίπλα στον κόσμο, κάποιοι οι οποίοι δεν είναι οι γνωστοί ειρηνικοί και «αγανακτισμένοι» πολίτες, αλλά κομματικοί εγκάθετο, δυστυχώς, του ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιλέξει να ασκεί μία δήθεν αριστερή πολιτική, η οποία ουσιαστικά είναι φασίζουσα, προσπαθώντας να ματαιώσουν τέτοιες συγκεντρώσεις».
Η λαϊκή αγανάκτηση, ο θυμός της εξαθλίωσης, η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, ανεξάρτητα από το πώς εκφράζεται, πάει να χρεωθεί στον «αριστερό φασισμό», σε «κέντρα», να δυσφημισθεί και να απαξιωθεί στην «κοινή γνώμη».
Και αυτό το υπάκουο στα αφεντικά του πράγμα, επιχείρησε να ενοχοποιήσει και τις προθέσεις της Αριστεράς και τα «σχέδιά» της.
«Θα πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθούν και να πουν εάν δέχονται αυτή τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, εάν δέχονται το κοινοβουλευτικό σύστημα της δημοκρατίας που έχουμε ή νομίζουν ότι με αυτές τις μεθόδους θα φέρουν άλλους είδους καθεστώτα, τα οποία όμως ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει με αγώνες, για να μην υπάρχουν αυτές οι αντισυγκεντρώσεις πριν από πολλά χρόνια».
Έδωσε τα ρέστα του ο άχρωμος υπάλληλος, όταν ρωτήθηκε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ:
– Θεωρείται τον εαυτό σας ως Γρηγόρη Λαμπράκη;
«Βεβαίως και δυστυχώς σήμερα βλέπουμε ως Γκοτζαμάνηδες τους λεγόμενους αριστερούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε μια ακροαριστερή και τραμπούκικη παράταξη».
Τόσο αισχροί, τόσο ξεδιάντροποι, τόσο επικίνδυνοι, οι επίγονοι και οι άξιοι συνεχιστές του σφαγιασμού της ζωής και του μέλλοντος του λαού μας.
Κυκλοφόρησαν οι παλιάνθρωποι και ένα video στο οποίο ονομάζουν την κατοχή της τρόικα, «βοήθεια», τον εξανδραποδισμό του λαού, «εκσυγχρονισμό, το ξεπούλημα της χώρας, «αξιοποίηση».
Και στέλνουν κι ένα μήνυμα στα συνεταιράκια τους,  τα Μedia, πως αν «πέσουν», θα τους πάρουν μαζί τους.
Είναι επικίνδυνοι και αποφασισμένοι.
Έχουν συμφέροντα να υπερασπιστούν, έχουν την εξουσία να υπερασπιστούν, έχουν το μέλλον του συστήματος να εξασφαλίσουν.
Είναι δύσκολος ο ταξικός αγώνας
Πολύ δύσκολος.
Κι αυτό πρέπει να το ξαναθυμηθεί η Αριστερά και να το καταλάβει το Σύνταγμα.

ο Σωκράτης
katsoc@otenet.gr

Σχόλια

Exit mobile version