Μόνο το 9,2% των Χιλιανών, μεταξύ 18-29 χρόνων γράφτηκε στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσει στις πρόσφατες εκλογές, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Σεμπαστιάν Πινέιρα, της Δεξιάς, ένας τύπος Χιλιανού Μπερλουσκόνι.

Στο κρατίδιο Βάδης Βιτεμβέργης, της Γερμανίας, ο όρκος του Ιπποκράτη τηρείται υπό την προϋπόθεση να μην έχει ο ασθενής «περίεργο όνομα»…

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, μια ορθοδοντικός αρνήθηκε να παράσχει ιατρικές υπηρεσίες σε έναν έφηβο, γιατί είχε το όνομα Τσιχάντ, που μοιάζει με το «Τζιχάντ». Το «ωραίον» είναι πως έτυχε της κάλυψης του ιατρικού συλλόγου του κρατιδίου, ο οποίος αποφάνθηκε ότι νόμος δεν απαιτεί από τους γιατρούς να θεραπεύουν ασθενείς παρά μόνο σε περίπτωση «έκτακτης ανάγκης».

(Scharzwalder Bote)

Κύμα αυτοκτονιών αγροτών έχει ενσκήψει στην Ινδία. Πέντε μεγάλα κρατίδια, που αποκαλούνται «ζώνη αυτοκτονιών» (Μαχαράστρα, Άντρα Πραντές, Καρνατάκα, Μάντια Πραντές και Τσάτιγκατ), διεκδικούν τη μακάβρια πρωτιά με το 66,6% των αυτοκτονιών το 2008 (10.797 άνθρωποι).

Στις περιοχές αυτές, παρατηρείται μεγάλη εμπορευματοποίηση των καλλιεργειών, με στόχο το μέγιστο κέρδος και όχι την παραγωγή τροφίμων, ενώ τα αγροτικά χρέη είναι πολύ υψηλά. Από το 1997, έχουν αυτοκτονήσει 199.132 αγρότες. Σύμφωνα με το National Crime Record Bureau, (απ’ όπου και τα στοιχεία), από το 2003 αυτοκτονεί, κατά μέσο όρο, ένας αγρότης κάθε τριάντα λεπτά.

(εφημερίδα The Hindu, P. Sainath)

Σε μεγάλο μπελά έχουν μπει οι Άγγλοι τουρ οπερέιτορ, για να πείσουν πελάτες που έχουν ηθικούς ενδοιασμούς να λιάζονται και να κάνουν μακροβούτια στο Λαμπαντί, λίγα χιλιόμετρα βόρεια από τον κατεστραμμένο νότο της Αϊτής. Στις ενστάσεις ότι οι τουρίστες θα καταναλώνουν τρόφιμα και νερό, απολύτως απαραίτητα για τους Αϊτινούς, απαντούν, με όλη την επιχειρηματική τους σοβαρότητα ότι, αντιθέτως, θα βοηθήσουν την αϊτινή οικονομία να ανακάμψει, αγοράζοντας τουριστικά είδη. Εξάλλου, τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να προσφέρουν και ανθρωπιστική βοήθεια.

Αριθμοί με νόημα: 45 εκατομμύρια ευρώ εισέπραξε το ελληνικό κράτος από τις πράσινες κάρτες για τους μετανάστες. 16 εκατομμύρια ευρώ από τη φορολόγηση των εφοπλιστών.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!