Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ 2012, Άλσος Γουδή 5, 6, 7 Οκτώβρη

Την επόμενη εβδομάδα, στις 5-6-7 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ στο Άλσος Γουδή. Κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ είναι Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή, ενώ το πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από πλούσιες πολιτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται ένα Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ένα σοβαρό σταθμό στη νέα πορεία του εγχειρήματος, όπως πάει να προκύψει μετά τις εκλογικές διαδικασίες του Μαΐου και του Ιουνίου. Παράλληλα, αποτελεί και ένα μεγάλο γεγονός αντίστασης απέναντι στις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού.
Αυτό, άλλωστε, τονίζουν οι διοργανωτές και στην ανακοίνωση τους. «Η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προέκυψε υποσχόμενη επαναδιαπραγμάτευση, αλλά από την επόμενη κιόλας των εκλογών εφάρμοσε τη γνωστή συνταγή των μνημονίων και της λιτότητας, σχεδιάζοντας νέα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα ύψους τουλάχιστον 11,5 δισ.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας μόνα εργαλεία τούς εκβιασμούς και την καταστολή, καλλιεργεί το φόβο και την ανασφάλεια, δίνοντας έδαφος στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των φτωχών, μεταναστών, των “χωρίς φωνή”. Στόχος τους είναι μια κοινωνία άνευρη, διχασμένη, εξαθλιωμένη και φοβισμένη που θα αδυνατεί να σηκώσει ανάστημα στα σχέδιά τους.
Σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής ερήμωσης, ο λαός στάθηκε απέναντι το προηγούμενο διάστημα, τόσο μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις όσο και με τη στήριξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς στις εκλογές του καλοκαιριού.
Η νεολαία που από την αρχή βρέθηκε στο κέντρο της επίθεσης, αντιστέκεται και διεκδικεί ζωή με αξιοπρέπεια. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο μόνος δρόμος είναι οι θυσίες για τη σωτηρία των χρεοκοπημένων τραπεζιτών, εμείς απαντάμε ότι το μόνο χρέος της γενιάς μας είναι η ανατροπή τους.
Ο δρόμος που οραματιζόμαστε είναι μια κοινωνία που οι ανάγκες μας θα βρίσκονται πάνω από τα κέρδη τους. Μια κοινωνία αλληλεγγύης, ελευθερίας και αξιοπρέπειας.
Το Φεστιβάλ των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλουμε να αποτελέσει σημείο συνάντησης όλων αυτών που αντιστέκονται για να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Ένα χώρο ανοιχτής συζήτησης, συντονισμού, αλληλεγγύης, δημιουργίας και πολιτισμού.
Είμαστε η γενιά της ανατροπής!
Με τους αγώνες, την αντίσταση και την αλληλεγγύη ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα».

 

Πολιτικό πρόγραμμα
Παρασκευή 5 Οκτώβρη
Η νεολαία που αντιστέκεται, η νεολαία που νικά. Συνέλευση με εκπροσώπους σωματείων, επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων. Παρεμβαίνει η Ειρήνη Αγαθοπούλου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Κιλκίς)

Σάββατο 6 Οκτώβρη
Το παλιό πεθαίνει, το νέο παλεύει να γεννηθεί: Η Αριστερά στον 21ο αιώνα Ομιλητές: Αλέξης Τσίπρας (πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), Eric Toussaint (καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης), Lisardo Suarez Fernandez (Comisiones Obreras, συνδικαλιστής ανθρακωρύχος).

Κυριακή 7 Οκτώβρη
Κατασκευάζοντας τον εσωτερικό εχθρό: Πώς αντιμετωπίζουμε το φασιστικό κίνδυνο. Ομιλητές: Δημήτρης Κουσουρής (ιστορικός), Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), Βασίλης Χατζηλάμπρου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Αχαΐας) και μετανάστης εργαζόμενος.

Μουσικό Πρόγραμμα

Κεντρική σκηνή
Παρασκευή 5/10: Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ξύδης, Βαλέρια Κουρούπη, Χαΐνηδες
Σάββατο 6/10: Goran Bregovic, Μάρθα Φριντζήλα & Kubara Project
after party με τον dj Panko (ex Ojos de Brujo)
Κυριακή 7/10: Amparo Sanchez, Imam Baildi, Elektrobalkana

Εναλλακτική σκηνή
Παρασκευή 5/10, World/ska: Baildsa, Fundracar, SkaNonTropo
Σάββατο 6/10, Rock/metal: Beyond perception, Black hat bones, Godsleep, Limpin express
Κυριακή 7/10, Jazz/swing: Jazzmatazz, Brazz, Five crisis band, S
wing shoes & the Sugahspank

Ρεμπέτικη/λαϊκή σκηνή
Παρασκευή 5/10: Γιάννης Λεμπέσης και η Λαϊκή Στράτα, Απόντες
Σάββατο 6/10: Βασίλης Βασιλάτος & Ιστορίες για κρουστά με το χορευτικό τμήμα του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.),

Νομοτέλεια

Κυριακή 7/10: Φωτεινή Βελεσιώτου

Θεατρικό πρόγραμμα

Παρασκευή 5 Οκτώβρη
Η παρέμβαση του Βίκτωρα Ουγκό από τη θεατρική ομάδα «Ανήσυχοι Θεατρίνοι».

Γωνιά Ποίησης
Ένα τριήμερο ποιητικό δρώμενο στο πλαίσιο του οποίου, κάθε ημέρα δυο ποιητές/ποιήτριες διαβάζουν ποιήματα άλλων και δικά τους, συνοδεία μουσικής και συζητούν για τη μορφή, το περιεχόμενο και την οραματική έμπνευση. Οι ποιητές που θα παρευρεθούν είναι οι εξής: Κώστας Καναβούρης, Γιώργος Μπλάνας, Έφη Παναγιώτου, Αντώνης Φωστιέρης, Πάνος Κυπαρίσης, Μαρία Γκιρτζάκη και ο Γιάννης Σκληβανιώτης.

Προβολές ταινιών μικρού μήκους
Casus belli του Γιώργου Ζώη
Έξοδος Κ1 του Τζανή Ραφαηλίδη

Εκθέσεις και αφιερώματα
Αφιέρωμα στα 90χρονα της Μικρασιατικής Καταστροφής / Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο / Χρονολόγιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες της γενιάς μας / έκθεση ζωγραφικής από τον Τάσο Νιφαδόπουλο. Έκθεση ζωγραφικής από την Ελένη Σπανούδη. 7 έργα ζωγραφικής (μεικτή τεχνική σε χαρτί) επάνω σε λαμαρίνα, από τη Μαρία Στασινού. Εικαστική Εγκατάσταση από την Πέννυ Σκούρα. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα Εργασία. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα Αστικό περιβάλλον-πόλη-ελεύθεροι χώροι.

Παιδότοπος

Σάββατο 6/10, 19.30
Ένα ταξίδι παραμύθια,
Θεατρική παράσταση για παιδιά

Κυριακή 7/10, 19.00
Όσο πιο γρήγορα, κουκλοθέατρο από την ομάδα «Τα φτερά του μύθου»

Θεματικοί χώροι – Workshops
Αλληλεγγύη, Αντιφασισμός, Δημοκρατία, Εργασία,
Παιδεία, Περιβάλλον,
Πολιτισμός και Φύλο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα

Τα Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να προβάλουν μια άλλη άποψη σχετικά με τον πολιτισμό και το κυριότερο, έχουν το θάρρος να διαταράξουν τα κοινώς παραδεδεγμένα της παραγωγής πολιτισμού σε πολλές επαρχιακές πόλεις.
Πλήθος συναυλιών, λαϊκά γλέντια, πολιτικές εκδηλώσεις, με πλήθος συμμετεχόντων και θεματικών, συζητήσεις, βιβλιοπωλεία, πολυεθνικές κουζίνες αλλά και πολλά άλλα συνθέτουν την εικόνα αυτών που θα συμβούν ανά την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα. Αναλυτικά, τις επόμενες μέρες θα γίνουν Φεστιβάλ σε:
Τρίπολη (29/9),
Αλεξανδρούπολη (29/9),
Ηράκλειο (28-29/9),
Πάτρα (28-29/9),
Ιωάννινα (28-29/9),
Βόλο (28-29/9),
Θεσσαλονίκη (28-29-30/9).

Ραντεβού σε όλη την Ελλάδα λοιπόν

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!