Ίσως δεν είναι η κατάλληλη εποχή να μιλάμε για θέατρο. Ίσως πάλι, ο δρόμος της διεξόδου από το θέατρο του παραλόγου, που βιώνουμε καθημερινά, να περνάει από την Τέχνη.

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία της θεατρικής ομάδας Abovo για τη δημιουργία ενός φεστιβάλ νεανικού θεάτρου, του Bob Festival, αξίζει την προσοχή μας. Πρόκειται για μια συνάντηση, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, και μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα ζωντανό θεατρικό σύμπαν, που χρόνο με το χρόνο αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος στις αθηναϊκές αίθουσες.

Πώς βλέπουν, λοιπόν, οι νέοι δημιουργοί το σύγχρονο θέατρο; Η απάντηση δίνεται στο Θέατρο Χώρα από 10 έως 16 Μαΐου. Εκεί μπορούμε να δούμε (απομένει μία μέρα μέχρι τη λήξη του φεστιβάλ) 15 από τις πιο επιτυχημένες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων. Μεταξύ αυτών: Εκεί, εκεί, στην κόλαση, Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα, Μαμά Ελλάδα 2, Λιοντάρια, Πάκμαν, Ο Γλάρος κ.ά., ενώ παρουσιάζονται και δύο νέες παραστάσεις: Υπερπαραγωγή και Τhe Love Manifest- eXanimo. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στις 13/5 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός Scratch Night, στη διάρκεια του οποίου 8 διαφορετικοί θίασοι διαγωνίστηκαν δείχνοντας 15 λεπτά από τις υπό διαμόρφωση παραστάσεις τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλίες με τους Burger Project και Dirty Granny Tales, και πάρτι λήξης την Κυριακή 16 Μαΐου με τους Crazy People Live.

Θέατρο Χώρα, Αμοργού 18-20, Κυψέλη,

τηλ: 2108673945

Βαγγέλης Μπέκας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!