Μια πρώτη ξεκάθαρη τοποθέτηση
Τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν και ακούστηκαν διάφορα σχετικά με προβλήματα που προέκυψαν στην ΚΟΕ. Με δεδομένη την ανάγκη από την πλευρά της εφημερίδας να διαφυλαχθεί αφενός η ΚΟΕ και αφετέρου να μην προκύπτουν λανθασμένες εντυπώσεις, σχόλια και διαδόσεις, σε αυτό το φύλλο αρκούμαστε σε δύο μικρές επίσημες τοποθετήσεις, σεβόμενοι την εσωτερική διαδικασία της οργάνωσης, που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σε επόμενα φύλλα θα υπάρξει αναλυτική και έγκυρη ενημέρωση προς κάθε κατεύθυνση.

Δήλωση του Γιώργου Παπαϊωάννου, συντονιστή της Γραμματείας της ΚΟΕ

«Σε μια περίοδο που είναι αναγκαία η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ενότητα και δοκιμάζεται έντονα ο ελληνικός λαός, έγινε γνωστό στο χώρο της Αριστεράς ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στο εσωτερικό της ΚΟΕ. Ταρακουνηθήκαμε, αλλά τελικά διαφυλάχθηκε η ενότητα και η αντοχή της οργάνωσης», λέει ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μέλος της Γραμματείας της ΚΟΕ. «Αυτό είναι το συμπέρασμα των συνελεύσεων και διεργασιών που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο εσωτερικό της οργάνωσης, όπου υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία οι θέσεις και αποφάσεις του Καθοδηγητικού Οργάνου της. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης, θα υπάρξουν πιο αναλυτικές τοποθετήσεις και θα ενημερώσουμε υπεύθυνα τις δυνάμεις και τον κόσμο της Αριστεράς».

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για αναρτήσεις στο Διαδίκτυο

Σχετικά με αναρτήσεις των τελευταίων ημερών στο Διαδίκτυο για εσωτερικά ζητήματα της ΚΟΕ (και μάλιστα με αλλοιωμένα «στοιχεία»), έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Η ΚΟΕ λύνει τα πολιτικά και οργανωτικά ζητήματά της, όπως πάντα, με δημοκρατική συζήτηση στο εσωτερικό της, στις συνελεύσεις και τα όργανά της.

Οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της οργάνωσης, για άγνωστους σκοπούς, θα πέσει στο κενό.

Η κοινωνία που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη κατάσταση, δεν έχει να ασχοληθεί με σενάρια και διαδρομισμούς τέτοιου είδους, αλλά με πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Με αυτά τα προβλήματα θα αναμετρηθεί η ΚΟΕ όλο το επόμενο διάστημα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!