Μεγάλη σύσκεψη φορέων και πολιτών τη Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα

Ο Σαρωνικός, όπως και όλη η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται για ψίχουλα και με ληστρικούς όρους σε ξένους και ντόπιους τοκογλύφους καταπατητές, εκτιμά το Δίκτυο Προστασία Σαρωνικού, μετά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τον αναπτυξιακό νόμο και τον νόμο για την αναδιάρθρωση του ΕΟΤ. «Το μέλλον του Σαρωνικού είναι δική μας υπόθεση», υπογραμμίζει το Δίκτυο και καλεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου σε μεγάλη συγκέντρωση φορέων και πολιτών, στις 7.30 το απόγευμα (αίθουσα Ιωνία, Λ. Καραμανλή, Παραλιακή, δίπλα στο Δημαρχείο της Βούλας).
Η συνάντηση θα έχει στόχο να κατατεθούν προτάσεις για δράσεις και κινητοποιήσεις που είναι ανάγκη να οργανωθούν σε όλο το παραλιακό μέτωπο για την αποτροπή της επικείμενης καταστροφής των ακτών του Σαρωνικού που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ήδη έχουν κατατεθεί οι πρώτες σκέψεις για πραγματοποίηση μεγάλης καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων με στόχο να αποφευχθεί η περιβαλλοντική, πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της παραλίας, των παράκτιων περιοχών και των νόμιμων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα:
– Αξιοποίηση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Καθαρή Δευτέρα στους παραλιακούς δήμους για ενημέρωση των πολιτών
– Διοργάνωση ημερίδας στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στο Λαγονήσι, σχετικά με την προβολή της πρότασης για ήπια – βιώσιμη ανάπτυξη του Σαρωνικού
– Συνάντηση του Δικτύου με τις δημοτικές αρχές των παραλιακών δήμων για διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων
– Διοργάνωση εβδομάδας για το Σαρωνικό, 3-9 Ιουνίου (με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου), με διοργάνωση τοπικών και κεντρικών εκδηλώσεων σε όλο το παραλιακό μέτωπο και με κορύφωση με μια μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!