Αλληλεγγύη για όλους

Σχεδόν 40 νομοί σε όλη τη χώρα, πάνω από 150 ελαιοπαραγωγοί και λιοτρίβια, τοπικές συλλογικότητες και εκατοντάδες αλληλέγγυοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αλληλεγγύης για Όλους και συμμετέχουν στην πανελλαδική καμπάνια «Ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο».
Με τη βοήθεια τοπικών συλλογικοτήτων και φυσικά τη συμμετοχή των ελαιοπαραγωγών, ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η συγκέντρωση του λαδιού στα λιοτρίβια και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διανομή του σε δομές αλληλεγγύης ανά περιοχή. Η Αλληλεγγύη για Όλους εξακριβώνει την ποσότητα του λαδιού που συγκεντρώθηκε πανελλαδικά και συντονίζει τη διανομή του, έτσι ώστε να καλυφθεί γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, ανάλογα πάντοτε με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Ένα μέρος του λαδιού θα διανεμηθεί στην περιοχή στην οποία συγκεντρώθηκε για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί και σε περιοχές όπου η παραγωγή του λαδιού είναι πολύ μικρότερη και η ανάγκη γι’ αυτό μεγαλύτερη.
Η Αλληλεγγύη για Όλους απευθύνεται ήδη στις τοπικές δομές και πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται στη διανομή τροφής, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες τους, ανάλογα με τον αριθμό των νοικοκυριών που στηρίζουν. Παράλληλα, επικοινωνεί με τους ελαιοπαραγωγούς και όσους ενεπλάκησαν τοπικά με τη συγκέντρωση του λαδιού, ώστε να οργανωθεί η απευθείας μεταφορά του λαδιού στις τοπικές δομές, σε μια προσπάθεια άμεσης επαφής των παραγωγών με τις συλλογικότητες αλληλεγγύης. Η δικτύωση αυτή αποτελεί κομβικό σημείο της όλης προσπάθειας και δίνει τη δυνατότητα οι διαφορετικές κοινωνικές ομάδες που μπαίνουν στο «χορό της αλληλεγγύης»  να αντιλαμβάνονται άμεσα την αξία της οργάνωσης και αλληλοστήριξης των «από κάτω», ως όπλο αντίστασης στο σήμερα και ανατροπής για το αύριο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!