Αρχική στήλες Στα χρόνια του Πωλ του Α΄ τ.2

Στα χρόνια του Πωλ του Α΄ τ.2

Δεν έχουν τον Θεό τους! Βρήκαν να κάνουν θέμα το ταξίδι Του στην Κρήτη! Λες και δεν έχει κι Αυτός το δικαίωμα να ξεφύγει απ’ την ένταση των καθηκόντων. Λες και προκάλεσε. Επέλεξε να περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε ένα ξενοδοχείο. Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνει; Να πάει σε καμία καλύβα ή να βάλει τίποτα κοτεράδες να τον φιλοξενήσουν;

Πήγε σε ένα ξενοδοχείο, από αυτά που αποτελούν το δόρυ του τουρισμού μας. Με πολυτελείς σουίτες, τένις, σάουνα, γυμναστήριο, γήπεδο γκολφ, κέντρο ευεξίας και spa, μασάζ, μπιλιάρδο, πινγκ πονγκ, τζακούζι, ατμόλουτρο, χαμάμ και εσωτερική πισίνα. Εκεί πήγε. Αλλά δεν προκάλεσε. Άνετος και απλός, όπως πάντα, με ζιβάγκο, πέρασε όσο πιο απαρατήρητος γινόταν. Εννοείται, είναι δύσκολο. Απόλαυσε το spa, κάθισε και απόλαυσε τη θέα, ήπιε το ποτό του στο μπαρ, την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας έφαγε νηστήσιμα, όπως όλοι. Κι όταν ήρθε η ώρα, πλήρωσε το λογαριασμό του. Απ’ την τσέπη του, με την πιστωτική του κάρτα. Όμως, το έκαναν θέμα. Σας ρωτάω: είναι πολλά 1.285 ευρώ για ένα τριήμερο δύο ατόμων; Πού ζούμε; Και προσέξτε και το εξής: δεν είπε «στείλτε το λογαριασμό», πλήρωσε επιτόπου. Βρέθηκαν, όμως, οι καλοθελητές και το έκαναν θέμα.

Τέλος πάντων. Η εντολή Του είναι «μην ασχολείστε». Έτσι, λοιπόν, κι εμείς, κοιτάζουμε τις δουλειές μας. Μάλιστα, εκείνες τις ημέρες είχε πέσει και παραπάνω δουλειά. Είχαμε ανασύρει από τη λήθη το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εργαζόμασταν για την εγκατάστασή του στην Πλατεία Δημαρχείου. Ε, λοιπόν, αν απορώ για κάτι, είναι πόσο εύκολα ξεχνούν οι Νεοέλληνες τις σημαντικές υποθήκες. Το άγαλμα αυτό είχε παραγγελθεί προ 17 χρόνων και όλον αυτόν τον καιρό ήταν παραπεταμένο. Ευτυχώς, το εντόπισε. Έπρεπε, λοιπόν, να επιμεληθούμε της προετοιμασίας. Χρειαζόταν να οργανωθεί μία επιτροπή εγκατάστασης και ένα σχήμα, όχι ακριβώς επιτροπή που θα αναλάμβανε τις εκδηλώσεις των εγκαινίων. Η τοποθέτησή του και ιδίως αυτή την εποχή, είναι εθνικό θέμα. Αυτό σας λέω μόνο. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε.

♠ Ο βασιλόφρων

Σχόλια

Exit mobile version