Αρχική στήλες Στα χρόνια του Πωλ του Α΄ τ.15

Στα χρόνια του Πωλ του Α΄ τ.15

Ελπίζω να σας φώτισε το φως της Αναστάσεως, κύριοι αριστεροί. Αν και σε άλλη ανάσταση πιστεύετε εσείς (μεταξύ μας, πόσοι την πιστεύετε ακόμη;)

Καμιά φορά όμως πρέπει να ομονοείτε με την πραγματικότητα. Να βλέπετε αυτό που όλοι βλέπουν. Έγινε γκάλοπ, κύριοι, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη από εγκεκριμένη εταιρία, από αυτές που πριν δύο χρόνια σάς έδιναν 18%, και έδειξε ότι όλος ο κόσμος θέλει το σταυρό και τις εικόνες στα σχολεία. Το 82% είπε αυτό που λέει η παράδοσή μας, η παιδεία και ο πολιτισμός μας. Δεξιοί, πασόκοι, αριστεροί, η πλειονότητα του λαού αντιστέκεται στους δήθεν μοντέρνους και προοδευτικούς! Δηλώνει ότι θέλει να υπάρχουν οι συνεκτικοί κρίκοι της κοινωνίας μας!

Χωρίστηκε, λέει ,στα δύο η εκπαιδευτική κοινότητα για τα θρησκευτικά σύμβολα, αποκτήσαμε πάλι εικονομάχους. Πήγαν να κατεβάσουν το σταυρό και τις εικόνες από τα σχολεία των Τρικάλων, επειδή έτσι το θέλουν οι Ευρωπαίοι. Ποιοι; Οι Ευρωπαίοι! Αυτοί που μας σπρώχνουν στη χρεοκοπία για να κερδίσουν, που κρατούν ένα μαχαίρι πίσω απ’ την πλάτη κι από μπροστά είναι όλο αλληλεγγύη και χαμόγελα.

Αλλά ήρθε ο λαός, ήρθε ο απλός κόσμος και τους έδειξε με τον πιο συντριπτικό τρόπο τι σκέφτεται και τι επιθυμεί. Οι εικόνες είναι η έκφρασή μας, η ιστορία μας, η ταυτότητά μας, είπε το 82%.

Και μην ξεχνάτε, κύριοι αριστεροί, είναι αυτοί οι ίδιοι που λένε να φορολογηθεί η εκκλησία, οι ίδιοι που διαφώνησαν με τον αρχιεπίσκοπο όταν είπε ότι ο θησαυρός είναι άνθρακες. Και, βέβαια, είναι οι ίδιοι που μας δίνουν τη συγκατάθεσή τους και την ενθάρρυνση να προχωρήσουμε με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Είχατε δεν είχατε, βρεθήκατε πάλι απ’ τη λάθος πλευρά! Αλλά έτσι είστε μια ζωή, μειοψηφία. Ξέρετε να τα βάζετε με τους βασιλόφρονες και με τους παπάδες. Αλλά, όταν χρειάζεται να βάλετε πλάτη για χρήσιμους και εθνικούς στόχους, κοιτάτε αλλού. Αφήνετε εμάς να καθαρίσουμε με τους φορτηγατζήδες και τους ταξιτζήδες, εσείς απέχετε. Αφήνετε εμάς να καθαρίσουμε με το χρέος και τους κερδοσκόπους. Πάλι καλά που επαναλαμβάνετε συνεχώς ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, μας δίνει δύναμη η εμπιστοσύνη σας.

Υ.Γ.: Και μην ξανακούσω κουβέντα για τις Πλαταιές. Ας μη νικούσαμε τους Πέρσες και τώρα θα είχαμε για πρωθυπουργό κανέναν ιμάμη.

♠ Ο βασιλόφρων

Σχόλια

Exit mobile version