Συναυλία υποστήριξης του Πολυχώρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αθήνας

Τρεις σημερινοί εκπρόσωποι του ελληνικού τραγουδιού συναντούν την νεότερη γενιά του σε ένα κοινό ρεσιτάλ αλληλεγγύης και υψηλής αισθητικής.
Ο Γιώργος Ανδρέου, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες, από τους κύριους συντελεστές της μεγάλης ανάπτυξης του έντεχνου τραγουδιού στη δεκαετία του ΄90, θα βρεθεί επί σκηνής με δύο εξίσου σημαντικές σύγχρονες ερμηνεύτριες : την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Μελίνα Κανά. Με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, μας έχουν χαρίσει μεγάλες επιτυχίες κατά την κοινή πορεία τους. Με τη Μελίνα Κανά είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι δρόμοι τους – δρόμοι της κοινής αισθητικής και του ονείρου.
Οι τρεις θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τρία νέα παιδιά, που ήδη διεκδικούν τη δική τους θέση στο στερέωμα της έντεχνης ελληνικής τραγουδοποιίας: Την Ευτυχία Μητρίτσα παρουσίασε ο Γιώργος Ανδρέου όταν επιμελήθηκε την παραγωγή του ντεμπούτου ”Μυστικού Προορισμού” της. Τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη και τη Μαρία Παπαγεωργίου, από τα πιο δυνατά καλλιτεχνικά ζεύγη της νέας γενιάς, τους γνωρίσαμε μέσα από την Ακρόαση της Μικρής Άρκτου και σύντομα ξεχώρισαν για το ταλέντο και την προσωπική τους γραφή.
Έξι καλλιτέχνες στη σκηνή, σε μία μουσική σκυταλοδρομία αλληλεγγύης. Έξι πρόσωπα σε όλους τους ρόλους μιας μουσικής παράστασης! Στήνουν μαζί ένα μουσικό δρώμενο, όπου οι ίδιοι παράγουν τον ήχο (πιάνο, αρμόνια, κιθάρες, ακορντεόν, τζουράδες, μεταλλόφωνα, κρουστά) και τραγουδούν. Προτείνουν τραγούδια τους, διασκευάζουν τραγούδια άλλων που αγαπούν, μπερδεύουν γλυκά εποχές και ήχους, προσωποποιώντας τη διαδρομή από την ιδιωτική έκφραση στη δημόσια ενσάρκωση, από την κληρονομιά στην ανταπόδοση, από την παράδοση στο σήμερα.

info

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 2103475518, 2103453548,
[email protected]
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»,
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»,
 Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18,
Στάση «Φωταέριο»
Πληροφορίες: 6977008829-2107512560,
[email protected]

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!