Μια πρωτοποριακή ιδέα που αναμένεται να αγκαλιάσει την ευρύτερη περιοχή Μονοφατσίου

Με το όνομα της «Μπαρτσελόνα» να αποτελεί πόλο έλξης και την απουσία αθλητικού φορέα από την περιοχή να μεγιστοποιεί την ανάγκη για την ένταξη των πολλών νεαρών παιδιών σε μια ασφαλή δραστηριότητα, άνθρωποι από το Τεφέλι και τη Λιγόρτυνο παρουσίασαν, την προηγούμενη Κυριακή, το πλάνο για την ίδρυση της νέας ομάδας που πρόκειται να συστήσουν.
Τα «βαφτίσια» δεν έγιναν ακόμα, καθώς η κίνηση ίσως αποκτήσει ευρύτερο χαρακτήρα με τη συμμετοχή κι άλλων χωριών στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει, με όραμα τη δημιουργία ενός σωματείου που θα δώσει πνοή στην αθλητική και γενικότερα πολιτιστική ζωή του τόπου.
Οι άνθρωποι του σωματείου ήρθαν σε επαφή με τη Μπαρτσελόνα και πήραν το ok για να «ντύσουν» τη νέα ομάδα με το θρυλικό όνομα. Και δεν θα μείνουν μόνο στο όνομα, καθώς θέλουν να λειτουργούν στα ακριβή πρότυπα του μεγάλου καταλανικού κλαμπ, δίνοντας βαρύτητα στις ακαδημίες και τη σωστή νοοτροπία και αντίληψη για τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο αθλητισμός στη διάπλαση και την καλλιέργεια του ανθρώπινου χαρακτήρα.
Ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της κίνησης, ο Μανώλης Μανταδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Τα παιδιά της περιοχής έχουν ανάγκη να αθλούνται και τα ερεθίσματα ήταν καθημερινά. Επειδή, όμως, οι αθλητικές δραστηριότητες είχαν ατονήσει, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα που θα απορροφήσει τις νεαρές ηλικίες και θα τις εντάξει σε ένα σωματείο. Κάναμε περιοδεία στα γύρω χωριά για να ενημερώσουμε τον κόσμο για την κίνησή μας και τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά».
Συνιδρυτής της νέας ομάδας είναι ο γνωστός προπονητής Γιάννης Νηστικάκης ο οποίος θα αναλάβει ενεργό ρόλο στο τμήμα των ακαδημιών. «Σκοπός μας είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό. Να βοηθήσουμε τα παιδιά να γίνουν καλοί άνθρωποι, και εάν έχουν την επιπλέον δυνατότητα να γίνουν και καλοί ποδοσφαιριστές. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ολοκλήρωση τους ως χαρακτήρες», επεσήμανε ο κ. Νηστικάκης.
Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο πρώην πρόεδρος του Αστέρα Καισαριανής «2004» Νίκος Μάλλιαρης, μέλος του FC Barcelona και μέλος του Συνδέσμου Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας. Το σωματείο της Καισαριανής έχει ενστερνιστεί πλήρως τις αρχές της Μπαρτσελόνα, δίνοντας βάση παράλληλα με την αγωνιστική εξέλιξη των παικτών και στη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές δραστηριότητες.
«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δυσωδίας που αναδύει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπουμε μια κατάσταση που αναδεικνύει τον οπαδισμό και δεν έχει χώρο για αυτοκριτική. Το ποδόσφαιρο έχει κι αυτό χρεοκοπήσει ηθικά. Στην περιοχή υπάρχουν άνθρωποι με όραμα. Υπάρχουν υποδομές και η επικοινωνία μεταξύ τους είναι άμεση για να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις ανθρώπινες αξίες και ο σύλλογος να λειτουργήσει ως φορέας πολιτισμού», επεσήμανε ο κ. Μάλλιαρης προτρέποντας τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας να την κάνουν γνωστή σε όλους τους κοινωνικούς φορείς.
Από την πλευρά της η Μονσερά Καντόνα η οποία έφερε σε επαφή το νεοσύστατο σωματείο με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα τόνισε ότι μπορεί να καλλιεργηθούν κι άλλα αθλήματα όπως μπάσκετ και βόλεϊ για να προσελκύσουν έτσι και το γυναικείο πληθυσμό.
Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συζητήσεις με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων κι από άλλα χωριά για την τελική ονομασία του σωματείου το οποίο αναμένεται να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στις τοπικές κατηγορίες την περίοδο 2012-13 όταν θα γραφτεί στα μητρώα της ΕΠΣΗ ξεκινώντας από τη Γ’ κατηγορία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!