Από τη Βούρμπιανη του Γράμμου ο μητροπολίτης Κονίτσης εξαπέλυσε ένα ακόμα κύρηγμα μίσους, εθνοκαπηλίας και αντικομμουνισμού, συντασσόμενος με τις πιο ακραίες νεοναζιστικές φωνές, όπως αυτή του επίσης παρευρισκόμενου στην εκδήλωση, βουλευτή και κυβερνητικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππά.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την επέτειο της κατάληψης της κορυφής του Γράμμου (29 Αυγούστου 1949) και της τελειωτικής νίκης του αμερικανοστήρικτου και μοναρχοφασιστικού μεταπολεμικού καθεστώτος επί των δυνάμεων του Δημοκρατικού Στρατού. Δεν φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ο μητροπολίτης, αισθάνεται χαρούμενος που «συνετρίβη η κομμουνιστική ανταρσία» και «ξεπατώθηκε ο Δημοκρατικός Στρατός». (Ρητορική ερώτηση: Πώς μιλάτε έτσι, κύριε Ανδρέα, αυτό είναι το ήθος σας;)
Το μνημόσυνο έγινε για «τα παλικάρια που έδωσαν τη ζωή τους για να παραμείνει η Ελλάδα έξω από το φοβερό και απάνθρωπο σιδηρούν παραπέτασμα». (Ρητορική ερώτηση: τα άλλα παλικάρια δεν αξίζουν, κατά τα πιστεύω σας, μνημόσυνο;). «Τενεκέδες» και «αντιστασιακοί του γλυκού νερού» όλοι, εκτός από όσους πρεσβεύουν το ίδιο μίσος όπως «τα καλά παιδιά και τα αγωνιστικά, με τα μαύρα μπλουζάκια» και «ο κύριος βουλευτής» της Χρυσής Αυγής. (Ρητορική ερώτηση: τι ψηφίσατε;)
Ο κύριος Ανδρέας, όπως και οι άνθρωποι για τους οποίους προσεύχεται, ο Παππάς, τα παιδιά της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) και της Χρυσής Αυγής, έχει «δύο σημαίες, τον Χριστό και την Ελλάδα». Τις έχει τόσο βαθιά στην καρδιά του που τις βάφει συνεχώς με αίμα…

Νίκος Νούλας

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!