Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Η απέχθεια της μιας πλευράς για την άλλη έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Μια φραστική αντιπαράθεση γρήγορα εξελίχθηκε σε άγρια σύγκρουση. Στο πεδίο της μάχης κανένας δεν νίκησε. Αν δεν εμφανιζόταν η αστυνομία, οι αψιμαχίες θα συνεχίζονταν μέχρι να εξαντληθούν οι διαπληκτιζόμενοι. Στο πεδίο, όμως, της προπαγάνδας, το ΚΚΕ τούς κατατρόπωσε.

Οι θεωρίες για προβοκάτορες και παρακρατικούς, που δια στόματος Παπαρήγα εμπλέκουν όχι μόνο την κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ, επαναλήφθηκαν με παραλλαγές στις τηλεοράσεις και στη Βουλή, αμέτρητες φορές. Ένας ενορχηστρωμένος μονόλογος δικαίωσης του ΚΚΕ και αφορισμού των αντιεξουσιαστών, χωρίς αντίλογο. Η TV απεφάνθη! That’s it!
Κάτι πήγε να ψελλίσει ο Οικονομέας για το ζήτημα της παρεμπόδισης, να πλησιάσουν στη Βουλή, όλων των άλλων, συνδικάτων, οργανώσεων και αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν παρά τη θέλησή τους στο κάτω μέρος της πλατείας, από το ΚΚΕ που ως άλλη εξουσία είχε αποκλείσει όλη την Αμαλίας, από την Πανεπιστημίου ως την Ξενοφώντος και τον Εθνικό Κήπο, αλλά χάθηκε μέσα στον καταιγισμό των δηλώσεων διαφόρων οικοδόμων που ό,τι και να τους ρωτούσαν στα τηλεπαράθυρα έβαζαν την κασέτα για αναρχοφασίστες, προβοκάτορες, ασφαλίτες, χρυσαυγίτες, συριζαίους, χίτες, ταγματασφαλίτες και λοιπούς, παλιούς και νέους εχθρούς της εργατικής τάξης.
Στα βραδινά δελτία ειδήσεων, ό,τι συνέβη σχολιάστηκε πανομοιότυπα από τον Παυλόπουλο, την Μακρή, την Χούκλη και τους υπόλοιπους έγκυρους δημοσιογράφους και συνοψίστηκε από τον Τσίμα που δήλωσε με βεβαιότητα ότι οι αντιεξουσιαστές έκαναν «πρόβα μαζικής δολοφονίας» και από την Τρέμη που διαπίστωσε με ανακούφιση ότι «το ΠΑΜΕ υπερασπίστηκε την έννομη τάξη» αφού ο Πρετεντέρης έντρομος δήλωνε ότι «οι αντιεξουσιαστές θα είχαν μπει μέσα στη Βουλή» την οποία, κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, «υπερασπίστηκε πατριωτικά το ΚΚΕ»!
Τα ίδια και περισσότερα στα πρωινάδικα. Καμπουράκης, Παπαδάκης, Αυτιάς, ακόμα και η Ελεωνόρα Μελέτη εξέφρασε άποψη, ολίγον σεξιστική, αλλά εντός γραμμής, χαρακτηρίζοντας τους αναρχικούς «άνανδρους»! Η λέξη «κουκουλοφόρος» ακούστηκε εκατοντάδες φορές την ώρα που τα πλάνα έδειχναν ξανά και ξανά τα μέλη των ομάδων του ΚΚΕ να εφορμούν συντεταγμένα με κράνη και ρόπαλα στους αντιεξουσιαστές που μάλλον πιάστηκαν στον ύπνο από το οργανωμένο στράτευμα που είχαν απέναντί τους! Κι όταν συνήλθαν, το έριξαν στον πετροπόλεμο που γενικεύτηκε με την ανακύκλωση των μαρμάρων! Κάποιοι ανεγκέφαλοι πέταξαν, ευτυχώς ανεπιτυχώς, μερικές μολότοφ στα τυφλά.
Το μίσος που εκφραζόταν και από τις δύο πλευρές ήταν τρομαχτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε αντίπαλος που πιανόταν, δερνόταν αλύπητα, και από τους μεν και από τους δε, ακριβώς όπως κάνουν τα ΜΑΤ!
Οι αντιεξουσιαστές, με την έναρξη της αντιπαράθεσης, σύρθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη από την πιο συγκρουσιακή μειοψηφία τους σε μία μάχη χαρακωμάτων με το ΚΚΕ. Και το ΚΚΕ, υποκύπτοντας όλο και πιο πολύ στις κολακείες των καθεστωτικών δημοσιογράφων που το εκθειάζουν για την ευταξία και τη νομιμότητά του, αλλά και στις διαθέσεις του πιο συντηρητικού κομματιού της κοινωνίας και της δικής του βάσης, δημιουργεί ένα μηχανισμό όχι άμυνας, αλλά καταστολής που συμπεριφέρεται σαν αστυνομία και την αναπληρώνει. Δεν είναι τυχαίο ότι μέλη του χτύπησαν και προπηλάκισαν ακόμα και μεμονωμένα άτομα, άντρες και γυναίκες που διαμαρτύρονταν φραστικά για τη βία που αντίκριζαν έκπληκτοι. Ομάδες οργανωμένες σαν διμοιρίες που είχαν ενωμοτάρχες επικεφαλής και οι οποίες δεν αρκέστηκαν στην περιφρούρηση του όγκου των οπαδών του ΚΚΕ, αλλά όταν έφτασε η αστυνομία καταδίωξαν τους αντιεξουσιαστές μέχρι την πλατεία Κολοκοτρώνη!
Φρίκη με κράνος και μολότοφ!

Στ. Ελλ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!