Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου και της κρίσης!
Όπως θα το έχετε νιώσει εδώ και αρκετό καιρό, η χώρα μας βαδίζει χωρίς μπούσουλα και σχέδιο.

Ε, λοιπόν, έτσι και η Διπλή Ταρίφα, δίνει τη δική της μάχη κάθε εβδομάδα να βάλει το σχέδιο πάνω στο οποίο θα βαδίσει το γραπτό, γιατί όπως και να το κάνουμε οι μεγάλοι εμπνευστές του έργου μου, Τζωρτζ, Μητσοτάκης, Άκης κλπ. έχουν αποσυρθεί στα κελιά και στη σύνταξη. Θα ήταν για μένα καλύτερα να μου ζητούσαν να γράφω κατά παραγγελία. Π.χ. «κύριε ταξιτζή δώστε μας τα δέκα σημεία για την αντιμετώπιση της κρίσης». Γιατί, τι καλύτερο είχε ο Μίμης ο Κουζουλός (Ανδρουλάκης) και έφερε τον «Σοσιαλισμό στο κατώφλι του 2000» και τον μεγάλο «τιμονιέρη» (Τζωρτζ) καπετάνιο στη χώρα!
Βέβαια, είχε και συνοδοιπόρο τον Φώτη για τον σοσιαλισμό, μην κοιτάτε τώρα που είναι εμπνευστής του Αντώνη! Το κάνει για να βαστήξει την κοινωνία όρθια. «Μωρέ Φώτη, άμα έχεις δέσει την κοινωνία από τα αρχίδια, όχι όρθια μένει, και πιρουέτες στον αέρα κάνει και κωλοτούμπες βγάζει και ξαναστέκεται όρθια! Το θέμα είναι όταν λυθεί ο «μαλάκας» και αγριέψει, τι γίνεται!
Πάμε λοιπόν, το έργο αρχίζει: «Όλος ο θίασος επί σκηνής, Mega»!
(Όλγα) «Μα τι γίνεται βρε Γιάννη, γιατί τόση ώρα, τόση αγωνία για τα μέτρα;»
(Γιάννης) «Όλγα, εγώ νομίζω ότι μέσα παίζουν τον παπά, τα μέτρα λίγο πολύ έχουν κλειδώσει, όλα είναι για το θεαθήναι». Γέλια.
(Παύλος) «Γιάννη και Όλγα, εγώ νομίζω ότι το θέμα που υπάρχει στο τραπέζι είναι η επιμήκυνση».
(Γιάννης) «Θα έλεγα τώρα κάτι για την επιμήκυνση, αλλά…»
(Όλγα, λυμένη στα γέλια) «Όχι Γιάννη, μην το πεις».
Οπότε η γριά που ακούει τα τρομερά παιδιά της δημοσιογραφίας και του Mega, ρωτάει τον γέρο: «Βρε συ Μήτσο, αυτά που λένε για τα οριζόντια και επιμήκυνση, αφορά και εμάς;»
«Όχι Κατίνα μ’ δεν αφορά εμάς γιατί η δική μου επιμήκυνση είναι κάθετη και όχι οριζόντια»! Άφωνη, ξερή και οριζόντια η γριά.
Και για να μην ξεχάσω τη νεαρή πελάτισσα και υπάλληλο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου που μου έλεγε ότι:
«Το ξέρετε κύριε ταξιτζή ότι το σούπερ μάρκετ μας ανακαινίζεται και σε μας ετοιμάζουν περικοπές και απολύσεις;». «Και εσείς τι κάνετε καλή μου;». «Τι να κάνουμε κύριε ταξιτζή, εδώ όλα είναι πουλημένα και τα κόμματα και οι συνδικαλιστές! Σε κάποια συμφωνούμε, όμως κάποιος πρέπει να μπει μπροστά». «Έλα στην απεργία μεθαύριο στο Σύνταγμα μαζί με άλλες κοπέλες και θα τον βρούμε τον δρόμο».
Νικολάκη (Δένδια), την πας αλλού τη δουλειά.
Όλοι κάτω, στην απεργία να γρασάρουμε με βαζελίνη τις αύρες του Δένδια.
Φιλάκια πολλά στις κοπελιές του σούπερ μάρκετ, που τρομοκρατούνται άγρια.

Με αγάπη,
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!