Θέατρο Χώρα, Αμοργού 18-20, Κυψέλη, τηλ: 2108673945

 Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη οι τελευταίες παραστάσεις.

 

Εύστοχη σάτιρα που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής με ζωντάνια και ταλέντο είναι η θεατρική παράσταση «Μαμά Ελλάδα 2» των Abovo. Όσοι δεν γνωρίσατε τους Abovo στο «Εκεί, εκεί στην κόλαση», όπου μας ξάφνιασαν ευχάριστα, έχετε την ευκαιρία να κοινωνήσετε μαζί τους μέσα από το πλέον πολιτικοκοινωνικό έργο τους.

Στο «Μαμά Ελλάδα 2» η κυβέρνηση πουλάει την Ακρόπολη στους παπάδες για να την κάνουν καζίνο, ενώ οι αρχαίοι βγαίνουν από τους τάφους και μπλέκουν στα γρανάζια του συστήματος προσπαθώντας να τη σώσουν. Έξυπνα, καυστικά σχόλια για τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους «ευφυέστατους» αστυνομικούς, το σύστημα υγείας, το ρόλο της τηλεόρασης, ακόμη και για όσους από εμάς συμμετέχουμε στο γαϊτανάκι της διαφθοράς.

Οι υποκριτές ταξιδεύουν στη σκηνή σαν ήρωες ευφάνταστου κόμικ. Αλλάζουν ρόλους, μορφές, ρούχα και διαθέσεις στη στιγμή. Μεταμορφώνονται σε καθημερινούς -σατιρικά δοσμένους- χαρακτήρες.Το «Μαμά Ελλάδα 2» δεν είναι απλά μια εξελιγμένη μορφή επιθεώρησης με πλοκή που κάνει χρήση τεχνικών  physical θεάτρου. Είναι μια έξυπνη, μοντέρνα δοσμένη παράσταση με πρόθεση να προβληματίσει για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Β. Μπ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!