Του Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Κρύος ιδρώτας διαπέρασε τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στον Δήμο Βύρωνα, όπως και σε όλους τους δήμους της χώρας, όταν αντίκρισαν το χαρτί της μισθοδοσίας του Β΄ δεκαπενθημέρου και είδαν πως ο μισθός τους ανέρχεται από 4 μέχρι 380 ευρώ.

Η μισθοδοσία αυτή είναι αποτέλεσμα της μείωσης του μισθού που φτάνει μέχρι και τα 565 ευρώ το μήνα, με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου που επέβαλε η εξουσία και των κρατήσεων για δάνεια που έχουν οι εργαζόμενοι. Τα συναισθήματα των εργαζόμενων γίνονται αντιληπτά από τον καθένα – αγανάκτηση, μίσος, κατήφεια, απογοήτευση, αδιέξοδο.
Την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ ενημέρωναν την κοινή γνώμη ότι ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας φτάνει τις 85.000 ευρώ το χρόνο, του πρωθυπουργού 110.000 ευρώ το χρόνο και ο μισθός του κάθε βουλευτή ξεπερνά τις 7.000 ευρώ το μήνα. Όταν 199 από αυτούς τους 300 εθνοπατέρες ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ώστε στο εξής ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα να κατεβεί στα 580 ευρώ το μήνα μεικτά και για τους νέους έως 25 χρονών στα 510 ευρώ. Στόχο έχουν να επιβάλουν μισθούς Βουλγαρίας για να προσελκύσουν επενδυτές με πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό, φτιάχνοντας ένα καθεστώς με εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και εργοδότες δίχως υποχρεώσεις.
Οι πολιτικοί που επέλεξαν να μας βάλουν στο ΔΝΤ, στο Μνημόνιο και τώρα ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση διαπράττουν έγκλημα σε βάρος του εργαζόμενου λαού και της χώρας. Έχουν κηρύξει κοινωνικό, οικονομικό πόλεμο σε βάρος του ελληνικού λαού, για να σώσουν δήθεν τη χώρα στο όνομα της ευρωπαϊκής προοπτικής.
Αρκετά ψέματα μας είπαν μέχρι τώρα όλοι αυτοί που ασκούν εξουσία, δεν μπορούν όμως να μας κοροϊδεύουν για πάντα. Η οργή και η αγανάκτηση του λαού μπορεί να γίνει τσουνάμι ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τους. Όλοι και αυτή την Κυριακή (19/2) στο Σύνταγμα, πιο δυναμικά, πιο μαζικά. Δεν δικαιούται να απουσιάζει κανείς από αυτό τον ιστορικό αγώνα για τη σωτηρία του λαού και της χώρας.
Όλοι στους δρόμους! Ενωμένοι, μπορούμε να τους διώξουμε. Δεν φοβόμαστε. ΜΑΤ, βία, χημικά, δακρυγόνα, καταστολή δεν είναι ικανά να σταματήσουν την οργή του λαού που, τελικά, θα τους ανατρέψει και θα ξαναγεννήσει την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

* Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα,
μέλος του Δ.Σ. του σωματείου και της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!