Εκδήλωση αλληλεγγύης από συνδικάτα στο Βερολίνο

Την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό εξέφρασαν οι Γερμανοί εργαζόμενοι σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα: η δημοκρατία δέχεται επίθεση», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, στο κτίριο του συνδικάτου μεταλλουργών IG Metall. Στην κατάμεστη αίθουσα, Έλληνες και Γερμανοί συζήτησαν για την κρίση, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και την κοινή απάντηση που οφείλουν να δώσουν οι λαοί της Ευρώπης.
Ο απεργός της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Παναγιώτης Κατσαρός και η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας Ντίνα Δασκαλοπούλου αναφέρθηκαν στους αγώνες τους ως τμήμα των αγώνων ολόκληρου του λαού, ενώ ο εργατολόγος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Απόστολος Καψάλης, καθώς και ο πολιτικός επιστήμονας Gregor Kritidis περιέγραψαν με λεπτομέρειες την επίθεση των χρηματαγορών και την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Τέλος, τη θέση των γερμανικών συνδικάτων για την Ελλάδα και την ανάγκη για πανευρωπαϊκούς εργατικούς αγώνες εξέφρασε ο Dierk Hirschel, διευθυντής οικονομικής πολιτικής του συνδικάτου VerDi.
Τόσο οι τοποθετήσεις των ομιλητών, όσο και η ζεστή υποδοχή του γερμανικού κοινού δείχνουν το ενδιαφέρον των Γερμανών εργαζομένων για τους αγώνες στην Ελλάδα. Κοινή συνισταμένη όλων ήταν ότι η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη γραμμή σε μία μάχη ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους σε όλη την Ευρώπη. Το κοινό συγκέντρωσε μάλιστα το ποσό των 900 ευρώ ως στήριξη στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας και της Ελευθεροτυπίας. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν αυτή την εβδομάδα σε Λίμπεκ, Ανόβερο και Αμβούργο.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την ομάδα Real Democracy Now! Berlin/GR και τα συνδικάτα IG Metall και VerDi. Είχε, επίσης, την υποστήριξη των ιδρυμάτων Rosa Luxemburg και Menschenwürde und Arbeitswelt, καθώς και του συνδέσμου «Wir zahlen nicht für eure Krise».
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση υπάρχουν στον ιστότοπο: https://www.reden.tk/?p=813&lang=el

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!